Yaz Kur’an Kursları Kayıtları 20 Haziran Pazartesi Günü Başlıyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yaz Kur’an Kursları Kayıtları 20 Haziran Pazartesi Günü Başlıyor

Giriş Tarihi: 17 Haziran 2022 - 15:30

Son Güncelleme: 17 Haziran 2022 - 15:30

Diyanet İşleri başkanlığı tarafından açılan ve her sene okulların tatil olduğu dönemde milyonlarca çocuk ve gencin Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere İslam’ın temel inanç esaslarını, ibadetleri ve Hz. Peygamber’in hayatını öğrendiği “Yaz Kur’an Kursları” nın kayıtları 20 Haziran 2022 Pazartesi günü başlıyor. Kurslar ise  27 Haziran 2022 Pazartesi günü eğitime başlamış olacak.

Kurslara katılacak çocukların dini yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için gerekli dua ve sureleri ezberlemeleri ve Kur’an-ı Kerim’i meali ile birlikte okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca cami ve Kur’an kurslarında düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları” 26 Ağustosta sona erecek.

8 hafta tek dönem

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 8 hafta süreyle tek dönem halinde planlanan Yaz Kur’an Kursları’nda eğitim almak isteyen öğrenciler, bulundukları il veya ilçede açılan kursları https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/KurumDisi/AcilanYazKurslari.aspx  web sitesinden öğrenebilecek.

Kurslara başvurular ise öğrencinin kendisi veya velisi tarafından 20 Haziran – 4 Temmuz 2022 tarihleri arasında cami ve Kur’an kurslarına yapılacak.

Yaş gruplarına göre 3 farklı eğitim programı

Yaz Kur’an Kursları’nda bu yıl ilk defa öğrencilerin yaş gruplarına göre öğretim programları hazırlandı. Bu kapsamda eğitimler üç farklı kategoride gerçekleştirilebilecek.

Söz konusu kategoriler şu şekilde belirlendi:

  • 4-6 yaş grubuna yönelik öğretim programı,
  • 48-72 ay arasındaki çocuklar ve gençlere yönelik öğretim programı,
  • 14-22 yaş arası gençlere yönelik öğretim programı.

Belirlenen yaş gruplarında yeterli sayıda başvuru olmaması halinde ise öğreticiler karma eğitim yapabilecek.

Pandemi sonrası Yatılı Yaz Kur’an Kursu eğitimleri

Ayrıca Covid-19 salgını sebebiyle iki yıldır yapılamayan “Yatılı Yaz Kur’an Kursu” eğitimleri de bu yıl yapılabilecek. Yatılı eğitim verme imkanı bulunan cami ve kurslarda eğitimler 18 Temmuz 2022 tarihinde başlayıp 12 Ağustos 2022 tarihinde sona erecek. Söz konusu kurslara 18 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla 12 yaşını doldurmuş ve 18 yaşını tamamlamamış olanlar müracaat edebilecek. Yatılı kurslara başvurular 20 Haziran – 4 Temmuz 2022 tarihleri arasında müftülükler ve Kur’an kursları aracılığıyla yapılacak.

Yatılı Yaz Kur’an Kursları programında; itikat, ibadet, siyer ve ahlak derslerinden oluşan dini bilgiler eğitimi ile Kur’an -ı Kerim eğitimi verilecek. Bunun yanı sıra öğrencilerin zihinsel, duygusal ve vicdani yönleri ile gündelik hayata yönelik kabiliyetlerinin gelişmesi bakımından sportif – gezi faaliyetleri, atölye ve kitap okuma etkinlikleri, film izleme ve değerlendirme çalışmaları da yer alacak.

image_print

HABERLER