Yeni DSİ Genel Müdürü Balta’nın Bahçecik Barajı Açıklaması - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yeni DSİ Genel Müdürü Balta’nın Bahçecik Barajı Açıklaması

Giriş Tarihi: 30 Aralık 2022 - 16:45

Son Güncelleme: 30 Aralık 2022 - 16:45

DSİ Yeni Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Gümüşhane içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere yapımı devam eden Bahçecik barajı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Genel Müdür Balta şunları söyledi:

“Gümüşhane ilimizin içme ve kullanma suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan Gümüşhane İçmesuyu İsale Hattı inşaatı devam etmektedir. Bildiğiniz üzere 26 Nisan 2022 tarihinde Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin video konferans yöntemiyle katılım sağladığı, Bahçecik Barajımızda su tutma töreni gerçekleştirmiştik. Temelden 67 metre yüksekliğindeki bu barajımızda tutulan su 32 metreye ulaştı. Bu barajımızdan yıllık temin edeceğimiz 5,46 Milyon metreküp suyu vatandaşlarımızın çeşmelerine ulaştırmak amacıyla, şimdi de isale hattı ve arıtma tesisi inşa ediyoruz.”

Gümüşhaneli vatandaşlarımızın hasretle beklediği Gümüşhane İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi inşaatında çalışmaların 2023 yılı itibariyle hız kazanacağını ifade eden Genel Müdür Mehmet Akif Balta, şöyle devam etti: “Bahçecik Barajı’ndan alacağımız ham suyu, inşa edeceğimiz günlük 25 bin metreküplük kapasiteli arıtma tesisine aktaracağız ve burada suyumuzu arıtacağız. Arıtma işleminin ardından, inşa edeceğimiz 30 kilometre isale hattı vasıtasıyla 5 bin metreküp kapasiteli temiz su deposuna ileteceğiz ve oradan da vatandaşlarımızın çeşmelerine ulaştıracağız. Geçtiğimiz günlerde isale hattımızın boruları şantiye sahasına indirildi. Kısa bir süre sonra borular döşenmeye başlanacak ve böylelikle Gümüşhaneli vatandaşlarımızın içme suyu problemini ortadan kaldırmış olacağız.”

image_print

HABERLER