Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi Üzerine Bazı Mülahazalar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi Üzerine Bazı Mülahazalar

Giriş Tarihi: 20 Şubat 2022 - 21:59

Son Güncelleme: 20 Şubat 2022 - 21:59

Hasan Pir

Son yıllarda Gümüşhane basınında en çok yazılıp çizilen konuların başında Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi geliyor.

Temeli atıldığı ilk günden bugüne kadar sürekli basının ve kamunun gündemi olan hastanenin açılışı ile genel bir rahatlama oldu.

Vatandaşlarımızın alıştıkları eski hastane standartlarından yeni hastane standartlarına geçişte elbette ki alışamadığımız bazı değişiklikler olacak.

Ama artık yeni hastanemize alışmamız gerekiyor.

İnşallah yeni hastanemizin yol sorunu da çözülmek üzere. Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen yeni yolun gelecek hafta açılacağı müjdesini verdi.

İş makinaları yeni yolda çalışıyor. Bu yol hizmete girdiğinde hastaneye ulaşım hem daha erken olacak hem de tehlikesiz olacak.

Şu anda kullanılan yol da yine hizmet vermeye devam edecek. Doğrusu da budur. Hastane gibi çok önemli hayati bir kuruma ulaşımın alternatifli olması hizmetlerin tıkanmaması için çok önemlidir.

HASTANEDE ISINMA SORUNU

Yeni hastanenin acil servis hizmeti verilen bölümünde ısınma sorunu olduğunu hem vatandaşlar, hem de çalışanlar söylüyor. Hastane yönetiminin de konudan haberdar olduğunu öğrendik. Ayrıca, hastanenin alt katlarında genel olarak bir ısınma sorunu olduğu söyleniyor. Isınma sorunu yaşanan katlarda çalışan personelin sağlığı ve performansı açısından bir an önce ısınma probleminin giderilmesi gerekir. Yönetimim bu sorunu kısa sürede çözmesini bekliyoruz.

HASTA  ODALARINA KUR’AN-I KERİM  KONULMASI GEREKTİĞİNİ  YAZMIŞTIK

4 Şubat 2022 tarihli Olay Gazetesi’nde “HASTANEMİZDE DİNİ HİZMETLER GECİKTİRİLMEMELİ”  başlıklı manşet haberimizde hastanelerdeki dini ve manevi hizmetlerin önemini yazmış ve yeni hastanenin hasta odalarına Kur’an-ı Kerim konulması gerektiğini belirtmiştik.

Bir hasta ve insan hakkı olan bu isteğin Türkiye’deki pek çok hastanede yerine getirildiğini, Gümüşhane Eski Devlet Hastanesi’nde de olduğunu da ifade ederek, bir an önce yeni hastanemizde de belirtilen çalışmanın yapılması gerektiğini yazmıştık.

Edindiğimiz bilgiye göre henüz böyle bir çalışma başlatılmadı. Haberimizin üzerinden 17 gün geçmesine rağmen konunun muhatapları olan  İl Sağlık Müdürlüğü’nden  ve Hastane Baştabipliği’nden  gazetemize konu ile ilgili herhangi bir açıklama da gelmedi.

İşlerinin yoğunluğu nedeniyle belki yetkililerin ilgili haberimizi okuma fırsatları olmamıştır düşüncesiyle ben tekrar konuyu ilgililere hatırlatmak istedim. Konuyu takip edeceğiz.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER