Yeni Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, 41 Okul ve Kurumu Ziyaret Etti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yeni Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, 41 Okul ve Kurumu Ziyaret Etti

Giriş Tarihi: 22 Aralık 2022 - 16:04

Son Güncelleme: 22 Aralık 2022 - 16:05

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, il merkezinde bulunan 5 anaokulu, 6 ilkokul, 11 ortaokul, 12 ortaöğretim ve 7 kurum olmak üzere toplam 41 okul ve kurumu kapsayan ziyaretlerini tamamladı.

Geçtiğimiz haftalarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini devralmasının ardından okul ziyaretlerine başlayan Yalçın, il merkezinde bulunan 41 okul-kurumu ziyaret ederek okul idareci ve öğretmenleri ile tanıştı, okulların genel durumları hakkında bilgi aldı.

Okul ziyaretleri kapsamında öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Yalçın, “Eğitim faaliyetlerindeki sorumluluğumuzun farkında olarak elbirliğiyle eğitim kalitemizi arttırma gayreti içerisinde olacağız. Yaşamın her alanına hazır ilim ve bilimle donanmış bireyler yetiştirmenin mutluluğunu bir aile anlayışıyla yaşamak istiyoruz” dedi.

Okul yöneticileri olarak öncelikle sorumluluklarının ve görevlerinin bilincinde olmaları gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Çalışmalarımız, çaba ve gayretlerimizle, davranışlarımızla meslektaşlarımıza, öğretmenlerimize rol model olmalıyız. Hem öğretmenlerimizi hem de öğrencilerimizi sürekli motive etmeliyiz. Öğretmenlerimizi çalışmalarında daha iyi motive etmek için onlara huzurlu ve verimli bir çalışma ortamı oluşturmamız ve okuldaki her bir personelimizle iyi ve sağlıklı bir iletişim kurmamız mutlak bir gerekliliktir” diye konuştu.

“Bizler sadece bir birey değil toplumumuzun, ülkemizin geleceğini hazırlıyor ve yetiştiriyoruz”

Öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Yalçın, “Meslektaşlarım olarak, öğretmenlik mesleğinin yüce ve kutsal bir meslek olduğunu bunun farkında ve bilincinde olmamız gerektiğini, sorumluluğumuzun büyük ve bize emanet edilen yavrularımızın ve gençlerimizin vebalinin omuzlarımızda olduğunu ifade etmek isterim. Bizler sadece bir birey değil toplumumuzun ülkemizin geleceğini hazırlıyor ve yetiştiriyoruz. Öğrencilerimize sadece bilgi yüklemekle değil onları iyi bir insan, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendi kültürel ve öz değerlerini benimsemiş, ahlaklı, gayretli, çalışkan ve öz güveni yüksek, vatanına milletine faydalı, geleceğin güçlü Türkiye’sini kurgulayacak bireyler yetiştirmek de en büyük ödevimiz” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimizin yüreklerine dokunarak onları motive edebilir ve şekillendirebiliriz”

Öğretmenliğin maddi tatminden çok manevi tatmini olan bir meslek olduğunu söyleyen Yalçın, “Öğrencilerin yüreklerine dokunmadan beyinlerine hükmedemezsiniz diyerek öncelikle küçük yüreklere dokunarak onları motive edebiliriz ve şekillendirebiliriz. Bunlarla birlikte öğretmenler olarak çocuklarımızın akademik başarılarıyla birlikte onlarda var sosyal kültürel sportif ve sanatsal cevherleri yetenek ve becerileri ortaya çıkarıp geliştirmemiz gerekir. Yine özellikle akademik başarıyı hedefleyen öğrencilerimize eğitim koçluğu yaparak onları iyi tanıyıp rehberlik yapmamız çok önemli bir husustur. Bu ülkenin geleceğinin nesillerini yetiştiren eğitimciler olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilin ve bugüne kadarki ve bundan sonraki bu uğurda vermiş olduğunuz tüm emekleriniz için tek tek teşekkür ederim” dedi.

“Düzenli bir şekilde kitap okumanız gerekmektedir”

Okul ziyaretlerinde sınıfları da ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Yalçın, öğrencilere neyi hedefliyorlarsa, hangi alanda yetişmek istiyorlarsa bunun yolunun disiplinli ve çok çalışmaktan geçtiğini, başarıya ulaşmak için çalışmanın olmazsa olmaz olduğunu, özellikle sınava girecek öğrencilerin günlük 2-3 saat disiplinli bir şekilde çalışmalarının zorunlu olduğunu, düzenli bir şekilde kitap okumaları gerektiğini ve akademik başarıya odaklandıkları kadar, ahlaklı sevgi saygı ve hoşgörü sahibi, milli ve manevi değerlerine sahip vatanını milletini seven ve bunun için çalışan iyi bir insan olmalarının da çok önemli olduğunu söyledi.

“Size çok güveniyoruz bu güveni boşa çıkarmayacağınıza inanıyoruz”

Büyükleri olarak kendilerine çok güvendiklerini ve bu güveni boşa çıkarmayacaklarına inandıkları söyleyen Yalçın, bugünden 10 yıl 20 yıl sonrasını hayal ederek o gün bu ülkenin yöneticileri, tıpçıları, hukukçuları, mühendisleri ve farklı meslek guruplarında çalışanlar olarak büyük Türkiye’yi kurmuş olacaklarını düşünmelerini bunun için de dünyadaki çağdaşları ile rekabet edebilmek için çok ama çok çalışmaları gerektiğini, her zaman kendilerinin yanında olduklarını bunu asla unutmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Ziyaret ettiği bütün okulların isteklerini not alan Yalçın, geleceğin teminatı gençlerin yetişmesinde görev alan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederek ziyaretlerinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti ve önümüzdeki günlerde ilçe ziyaretlerine başlayacağını söyledi. (BÜLTEN)

image_print

HABERLER