YENİ GÜMÜŞHANE LİSESİ BİNALARI HIZLA YÜKSELİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YENİ GÜMÜŞHANE LİSESİ BİNALARI HIZLA YÜKSELİYOR

Giriş Tarihi: 08 Kasım 2018 - 10:26

Son Güncelleme: 15 Mayıs 2019 - 23:19

5 Haziran 2018 Salı günü, dönemin  Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından temeli atılan, Gümüşhane Lisesi’nin yeni binaları hızla yükseliyor.

Eski okul binalarının eskimişliği nedeniyle riskli hale gelmesi üzerine, Gümüşhane Lisesi mezunlarından olan ve Halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı  ve YÖK üyeliği görevlerini yürüten Prof.Dr. Hasan Nuri Yaşar tarafından yeni bir okul kampüsü yapılması düşüncesi gündeme getirilmişti.

Yapılan çalışmalar sonrasında Gümüşhane Lisesi’nin yeni okul binası ve eklentileri için ihale yapılmış ve 25 Milyon Türk Lirası ihale bedelli kampüs inşaatı içinde 24 derslikli okul binası, 200 kişilik yüksek standartlı pansiyon binası ve 600 kişilik spor salonu yapımına başlanmıştı.

Gümüşhane Lisesi’nin yeni kampüsünün 5 Mayıs 2018 tarihinde yapılan temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti il Başkanı Av. Celalettin Köse, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kurum müdürleri, Gümüşhane Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Yusuf Erdem ve dernek üyeleri, STK yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katılmıştı.

Gümüşhane Lisesi’nin yeni kampüsü; işin teslim tarihi olan 22 mart 2018 tarihinden itibaren 650 iş günü süresi içinde tamamlanarak hizmete açılacak.

GÜMÜŞHANE LİSESİ, CUMHURBAŞKANI EDOĞAN’IN DA GÜNDEMİNDEYDİ

AK Parti Gümüşhane 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere 19 Kasım 2017 Pazar günü Gümüşhane’ye gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin yapıldığı Aydın Doğan Spor Salonu’nda Gümüşhanelilere hitabında Gümüşhane Lisesi yeni binasından da bahsederek şunları söylemişti: “Buradaki pek çok insanın hafızasında önemli yeri olan Gümüşhane Lisesi’nin şehrin şanına yakışır yeni bir binaya kavuşturuluyor olmasından da memnuniyet duyuyorum.”

image_print

HABERLER