YENİ SANAYİ SİTESİ GÜMÜŞHANE İLE TORUL ARASINA YAPILACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YENİ SANAYİ SİTESİ GÜMÜŞHANE İLE TORUL ARASINA YAPILACAK

Giriş Tarihi: 23 Haziran 2020 - 22:10

Son Güncelleme: 23 Haziran 2020 - 22:11

Gümüşhane yeni sanayi sitesinin Gümüşhane – Torul Devlet karayolu güzergâhında İkisu mevkiine yapılması planlanıyor.

Gümüşhane  Belediye Başkanı Ercan Çimen;  Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve  S.S. Modern Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim kurulu ile birlikte yeni sanayi sitesinin kuruluş çalışmalarına başladı.

Yeni Sanayi Sitesi için Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’ın girişimleriyle DOKA tarafından yapılan fizibilite çalışması 1 yılın ardından sonuçlandı. Sanayi Sitesinin hayata geçirilmesi için Nurettin Saraç Yönetimi Başkanlığında 44 kurucu üye ile birlikte S.S Modern Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kuruldu.

Başkan Çimen: “Modern bir site olan karma sanayi sitesi,  Sanayiciler sektörünün gelişmesi için başlatılacak olan bir projedir. Geniş dükkanlar ve depo alanları siteye özel bir ferahlık kazandıracak. Böylece hijyenik çalışma mekanları ile sektörün cazibe odağı haline gelecektir, Sanayi sitemiz sadece tek bir iş koluna yönelik olmadığı gibi pek çok yatırımcı sanayici ve esnafımızın ilgisini çekmektedir.” Dedi.

Yeni yapılacak sanayi sitesinde sanayici esnafının fikirlerinin de önemli olduğunu söyleyen Başkan Çimen şunları söyledi: “Gümüşhanemiz için  kentin her köşesinin değerlendirilmesi şarttır. Ayrıca kentin gereklilikleri de doğru irdelenmelidir. Biz seçimden önce kentimizin projelerini hazırlamıştık. Projelerimiz için titiz bir çalışma yürütürken, kentimizin sorunlarını da projelendirerek çözüyoruz. Bilindiği gibi şehrimizde bulunan sanayi sitesi maalesef ihtiyaçları karşılamamaktadır. Biz bu konuya Modern Sanayi Siteleri yaparak çözüm bulmak istedik. Yapacağımız Sanayi Sitemiz şehrimizin en az 50 yılı göz önüne alınarak planlıyoruz. Tüm Gümüşhane’ye hizmet verecek sanayi sitemiz, günümüz şartlarını karşılayacak şekilde planlanıyor”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ – 23.06.2020

image_print

HABERLER