YENİ TORUL KAYMAKAMI KARAKAŞ “HİZMET MESAJI” İLE EZBERLERİ BOZDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YENİ TORUL KAYMAKAMI KARAKAŞ “HİZMET MESAJI” İLE EZBERLERİ BOZDU

Giriş Tarihi: 29 Ekim 2019 - 14:29

Son Güncelleme: 29 Ekim 2019 - 14:35

Üç yılda dört vekil kaymakam tarafından yönetilen Gümüşhane’nin Torul ilçesine asil olarak atanan Kaymakam Ömer Sait Karakaş görevine başladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı 24.10.2019 tarihinde gerçekleşen 105.dönem kaymakamlık kursu kura çekimlerinin ardından Gümüşhane’nin Torul ilçesine atanan Kaymakam Ömer Sait Karakaş 28 Ekim 2019 Pazartesi günü görevine başladı.

Yeni Torul Kaymakamı Karakaş görevine başlarbaşlamaz  Torul Kaymakamlığı sosyal medya hesabından Torullu vatandaşlarla kamu kurum ve kuruluşu yöneticilerine bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Ömer Sait Karakaş’ın yayımladığı mesaj şöyledir:

SAYGIDEĞER TORULLU HEMŞEHRİLERİM, KIYMETLİ MESAİ ARKADAŞLARIM,

İpek yolunun kadim şehri Gümüşhane’nin en güzel ilçesi olan Torul, yiğit ve fedakar insanların ilçesi, havası sert insanı mert olan ülkemizin en güzel ilçelerinden biri olan Torul ilçemize Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile atanmış bulunmaktayız.

Ancak şunu belirtmek gerekir ki;

“Bu meslek atanmışlık mesleği değil, adanmışlık mesleğidir”

27 Ekim 2019 tarihi itibariyle ilçemizdeki görevimize başlamış bulunmaktayız.

Siz değerli Torullu hemşehrilerime hizmet etmekten onur duyacağım ve bana tevdi edilen ağır sorumluluğun farkındayım.

Yönetim anlayışımız “istişareye açık, ortak akla önem veren, ortak heyecanları olan ve yeni yönetimin ruhuna uygun bir çalışma temposu olacak. Sahada olan, koşan, koşturan, terleyen, terleten olacağız. Yeni yönetimin kodu da ruhu da bu. Bu ruha hâkim olamayanın da ayakta durması mümkün değil.  Bütün kamu idarecileri olarak hep beraber koşacağız, koşturacağız. Terleyeceğiz, terlettireceğiz ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesi temel düsturumuz.

Görev yaptığımız süre içerisinde; başta Sayın Valimiz olmak üzere Milletvekillerimiz, İlçe Belediye Başkanımız, il ve ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileri, İl Genel Meclis üyelerimiz, Muhtarlarımız, Siyasi Partilerimiz, Üniversitemiz, Sivil toplum kuruluşlarımız, Torullu esnaflarımız ve bütün Torullu dostlarımızla; ortak akılla, hepimiz bir diğerinin bilgisinden ve imkânlarından yararlanarak Torul ilçemize nasıl katkıda bulunuruz bunun çabası içerisinde olacağız.

Benden önce Torul ilçemize hizmet eden, katkı sağlayan tüm Mülki İdare Amiri Meslektaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür ederim.

Hizmetlerimizi yürütürken; kahraman şehitlerimizin emanetleri, gazilerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız bizim önceliğimiz olacaktır. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince hep yanlarında olacağımızın bilinmesini isterim. Beraber görev yapacağımız bütün arkadaşlarımızın da buna uygun davranacaklarından asla şüphem yoktur.

Ben ve ailem, gönül kapılarınızı çalmaya geldik. Dertlerinizle dertlenme, mümkün olduğunca çare olmaya geldik. Yetimlerimizin, öksüzlerimizin başlarını okşamaya geldik. Sesimize kulak vereceğinizden, gönül kapılarınızı sonuna kadar açacağınızdan asla şüphemiz yoktur.

Bu ilçede, aç ve açıkta kalan, evsiz – barksız, çaresiz, hasta, ilacını alamayan, velhasıl bizlerin yardımına muhtaç her kim varsa ve bizler bunlardan habersiz ve gamsız bir şekilde günümüzü geçiriyor isek bunun vebali herkesten önce benimdir;   hizmet ettiği ümmetin en ağır mesuliyetini omuzlarında taşıyan idareci olarak, Cumhurbaşkanımız ve Devletimizin ilçedeki temsilcisi olarak Siz Değerli Hemşehrilerimle cep telefonu numaramı paylaşıyorum.

Sevgi, merhamet ve adalet rehberimiz olsun. Rabbim, bizi mahcup etmesin.

Saygılarımla…

Ömer Sait KARAKAŞ

Torul Kaymakamı

05355434271

KAYNAK: TORUL KAYMAKAMLIĞI TWİTTER HESABI

HABERE YORUM

Torul Kaymakamı Sayın Ömer Sait Karakaş’ın mesajını büyük bir zevkle okudum. Sayın Karakaş’ın hizmet manifetosu özellikli mesajı vatandaşımızın devlet yetkililerinden beklentilerini dile getiren bir önemli açıklama.

Vatandaşımızın gönlüne girmek aslında bu kadar basit ve kısa. Onun dilinden anlamak ve onun dilinden konuşmak olayı çözüyor. Sayın Karakaş vatandaşımızın dilinden ve gönlünden vatandaşımıza seslenmiş.

Her kelimesi, her satırı samimiyet kokan bu mesajdan dolayı Sayın Kaymakamımızı kutluyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın uzun süredir konuşmalarında hep dillendirdiği “vatandaşa hizmet” başta olmak üzere bir yöneticide olması gereken her özelliği bu mesajda bulabilirsiniz. Bu mesaj; bir nevi bir kaymakamın vatandaşına karşı imzaladığı sorumluluk akdi olmuş.

Kaymakam Sayın Karakaş tarihe not düşen bu mesajı ile; Yeni Türkiye’nin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a ve yine mütevaziliği ile Gümüşhanelilerin kısa zamda sevgisini kazanan Gümüşhane Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’e i iyi bir çalışma arkadaşı olduğunu göstermiş.

Bir Kaymakamın cep telefonu numarasını bir ilçe halkına duyurup 24 saat açık olduğunu deklere etmesi zaten sözün bittiği nokta olmuş.

Tekrar tebrikler Sayın Kaymakamım.

YORUM: HASAN PİR

image_print

HABERLER