Yozgat’ta Balistik Kurşun  Geçirmez Yelek ve Kask Üretiliyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yozgat’ta Balistik Kurşun  Geçirmez Yelek ve Kask Üretiliyor

Giriş Tarihi: 04 Aralık 2022 - 16:03

Son Güncelleme: 04 Aralık 2022 - 16:03

Yozgat’ta 2004 yılından beri üretim yapan Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri isimli firma, asker ve polisler için mühendisinden işçisine 400 çalışanı ile gece gündüz, yurt savunması için kurşungeçirmez yelek ve miğfer üretiyor ve 50 ülkeye ihraç ediyor.

Şimdiye kadar Amerika’dan ve İsrail’den satın alınan kask ve kurşungeçirmez balistik yelek, artık yerli imkânlarla, üstelik yarı fiyatına yerli olarak Yozgat’ta imal ediliyor.

Bin tonluk baskı ve ısı yardımıyla kumaştan üretilen balistik yelek ve başlıklar, çelik miğfer ve yeleklere göre daha sağlam ve daha hafif. Fabrikada üretilen balistik yelek, balistik başlık, balistik plaklar bunların hepsi yüzde yüz yerli.

Firma, ayrıca Helikopterler, gemiler ve kara araçlarının zırhlamasını yapabilme yeteneğine sahip. Kalkan, bomba imha zırhı vb. her türlü zırhı üreten firma akredite olmuş uluslararası testleri yapacak laboratuvarları ile üretilen ürünlerin tüm testlerini de yapıyor.

Firma en üst seviyelere kadar zırh delici silahlara karşı her türlü balistik yelek, kask ve plakayı üreterek satışlarının yüzde 60-70’ i yurt dışına yapıyor. Şu anda günde 2000-2500 adet balistik yelek üretecek kapasiteleri var.

(Dr. İlhami Pektaş)

image_print

HABERLER