Yurt İçindeki Terörist Sayısı 197'ye Düştü - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yurt İçindeki Terörist Sayısı 197’ye Düştü

Giriş Tarihi: 19 Eylül 2021 - 9:05

Son Güncelleme: 19 Eylül 2021 - 9:05

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’de içerideki terörist sayısının 197’ye düştüğünü söyledi.

Bakanı Soylu, Keşan ilçesinde Gökçetepe Milli Parkı’nda düzenlenen AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Eğitim ve Motivasyon Kampı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin terörle mücadelede önemli bir noktaya geldiğini belirtti.

Türkiye’deki terörist sayısının ilk kez 200’ün altına düştüğünü vurgulayan Bakan Soylu, “Bu akşam itibarıyla Türkiye’deki terörist sayısı, içerideki ilk kez 200’ün altına düştü, sayı 197’ye geldi. Bunu şunun için söyledim; terörden arındırılan Türkiye, huzurlu bir Türkiye’dir.” diye konuştu.

Hakkari’ye gittiğinde esnafla sohbet ederken yanına bir genç geldiğini, ‘Bakanım ben üniversiteyi kazandım” dediğini anlatan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Dedim ki ‘Ne güzel, hayırlı olsun, ben normal bir iş olarak görmüştüm. ‘Ama nereyi kazandım biliyor musunuz?’ dedi. ‘Tıp fakültesini kazandım’ dedi. Size bir rakam vereceğim 2016’da Hakkari’de tıp fakültesini kazanan kişi sayısı 0, 2017-2018 yılında kazanan sayı 0. 2019-2020 yılında 4. 2020-2021 yılında kazanan sayısı 19. Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve Cumhur İttifakı’mızın mücadelesinin ne olduğu, belki de bu rakamlarla ortaya çıkar. Geçen hafta Ağrı’ya gittim. Ağustos ayında Ağrı Dağı’na tırmanışta her gün 600-650 kişinin kampı vardı. En zirveye kadar. Sevgili gençler bizim ülkemize huzur yakışır, kardeşlik ve beraberlik yakışır. Zenginlik yakışır güçlü ve büyük bir Türkiye yakışır.”

Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın gençlere selam ve başarı dileklerini iletti

Bakan Soylu, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere selam ve başarı dileklerini ileterek, Türkiye’de geçmiş yıllarda siyaset yapılmasının zorluklarına değindi.

Bakan Soylu, şunları ifade etti:

“Dün 17 Eylül’dü. Rahmetli Menderes, Zorlu ve Polatkan’ın idam edilişlerinin 60. yıl dönümüydü. Bu ülkede bir dönem milletin adamı olan siyasetçilerin idam edildiği, hapislere atıldığı dönemlerdi. Bizim gençliğimizdeki siyasette milletin adamlarının itibarsızlaştırmaya çalışıldığı dönemlerdi. Biz şöyle büyüdük, Hürriyet gazetesinin üst sağ köşesinde rahmetli Adnan Menderes’in idam fotoğrafının bulunduğu, siyasete ayar verilmeye çalışıldığı, ‘eğer bizim dediğimizi yapmazsanız sonunuz bu olur’ diye sürekli parmak sallandığı bir dönemde büyüdük.”

“Bizim gençliğimizde 80’in hemen sonrasında, 80 öncesi olayları örnek göstererek, annelerin babaların ‘aman şu işin uzaklarında durun’ diye tembihlemeye çalıştığı bu ülkenin evlatlarının, bu ülkenin yarınının kaderine, yarınlarına kendi elleri ve iradeleriyle uzanmak, uzatılmak istenmemesinin sürekli tembih edildiği, ürkütüldüğü, korkutulduğu günlerde olduk. Sadece o değil siyasetin sürekli itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı, millet kimi iktidara getirirse ‘tu kaka’ yapılmaya çalışıldığı ve gazete manşetlerinden sürekli aşağılanmaya çalışıldığı günlerde büyüdük. Sanki bu ülkenin geleceğini siyaset değil de bu ülkenin geleceğini dışardan talimat verenlerin, içeride onlara biat edenlerin, onlara uyanların yapabileceğini ifade eden bir anlayış içinde büyüdük.”

Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’ye öz güvenini kazandıran bir lider olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Siyasetin horlandığı, ‘siz anlamaz, siz beceremezsiniz, siz gerçekleştiremezsiniz, siz kimsiniz ki ülke olarak bunları yapabilir kabiliyette olduğunuzu hissediyorsunuz’ dediği sürekli aşağılandığı günlerde büyüdük. Bugünün o günlerden farkı nedir biliyor musunuz? 21. yüzyıl başlarından itibaren Recep Tayyip Erdoğan’sız beceremezsiniz, siz başaramazsınız, siz yapamazsınız, siz bizim dediğimizi eğer yapmazsanız, sizi 61’de olduğu gibi 80 darbesinde olduğu gibi değerlerini aşağıladığımız, sizi ötekileştirdiğimiz 28 Şubat’ta olduğu gibi öz güveninizden yoksun bireyler, fertler haline getirir, sizi kendi değerlerinizin aslında başkalaştırılmasına çalışıldığı ve ‘bin yıl boyunca 28 Şubat süreci devam edecek’ diye gençken kafalarımıza sokulan anlayışı, 21. yüzyılın başından itibaren değiştiren bir liderin anlayışıyla beraber Türkiye’ye yeni bir şey zerk edildi, ‘biz başarabiliriz, biz becerebiliriz, biz gerçekleştirebiliriz’ diye bir öz güven dolu anlayışla beraber Türkiye yolculuğuna devam ediyoruz.”

Kaynak: İçişleri Bakanlığı İnternet Sitesi

AKTİF KAYNAK LİNK: https://www.icisleri.gov.tr/yurt-icindeki-terorist-sayisi-197ye-dustu

image_print

HABERLER