Yusuf Sadık, Kitaplarını Gümüşhane Üniversitesi Kütüphanesi’ne Bağışladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yusuf Sadık, Kitaplarını Gümüşhane Üniversitesi Kütüphanesi’ne Bağışladı

Giriş Tarihi: 19 Aralık 2023 - 21:11

Son Güncelleme: 20 Aralık 2023 - 13:03

Gümüşhane’nin yetiştirdiği değerlerden Emekli Milli Eğitim Müdürü, Gazeteci Yazar Yusuf Sadık kaleme alıp bastırdığı 4 kitabını Gümüşhane Üniversitesi Kütüphanesi’ne bağışladı.

Gümüşhane Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dursun Yücel’i ziyaret eden Sadık, “Köşemde Yazdıklarım”, “Uğrunda Bir Ömür”, “Anadolu’yu Aydınlatanlar”, “Koştular Yorulmadan” adlı eserleri ile Gümüşhane Lisesi öğrencileri tarafından 1968-1969 öğretim yılında çıkarılan “ÇIRA” adlı derginin iki sayısını da kütüphaneye bağışladı.

Gümüşhane Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dursun Yücel, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Yusuf Hocam Gümüşhane’nin önemli bir değeridir. Bağışladığı dört kitapla iki ödergiyi kütüphanemizin  kayıtlarına işleyip demirbaşına kayıt edeceğiz. Kitapları korumanın en güzel yolu kütüphanelerdir. Yusuf Hocam da bu yolu seçti. Kendisine teşekkür ediyorum. Gelecek nesillerimizin Yusuf Hocamızın bu çok önemli eserlerini okuyup istifade edeceklerine olan inancım tamdır.” Dedi.

image_print

HABERLER