YUSUF SADIK, ÖĞRENCİLERE ISIRGAN YEMEKLERİNİ ANLATTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YUSUF SADIK, ÖĞRENCİLERE ISIRGAN YEMEKLERİNİ ANLATTI

Giriş Tarihi: 12 Aralık 2017 - 11:45

Son Güncelleme: 12 Aralık 2017 - 11:48

Emekli Milli Eğitim Müdürü  ve Demokrat Gümüşhane Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Sadık Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine Isırgan otunu ve bu ottan yapılan yöresel yemekleri anlattı

İletişim Fakültesi öğrencileri  Yusuf Sadık’la gerçekleştirdikleri röportajla “Isırgan Otu Çorbasını” paket içinde  tüketicilere  ulaştırmayı hedeflediklerini ifade ettiler.

Öğrenciler, ısırgan otunu Yusuf Sadık’a sordular.

Yusuf Sadık Şunları söyledi: “Biz ısırgan otu çorbası yaparız. Isırgan otu yol kenarlarında ve sulak yerlerde 20 ila 100 cm boyutunda  ve tamamen doğal ortamda  yetişen  ıspanakgillerden   senelik  bir bitkidir… Yapraklarına dokununca  kimyasalla kaplı yüzey yakıcı bir sıvı salgılayarak kendini savunur. Bu yapılanma da  bitkinin ne kadar kıymetli olduğunun bir işaretidir. . Çok eskiden beri kullanılan ısırgan otunun özellikle tıbbi yararları halkımız tarafından yeni yeni öğreniliyor. Isırgan otunun Gümüşhane yöresinde çorbası,  lemisi, boranisi yapılır. Çayı da her türlü derde davadır. Tıpçıların ifadesine göre başta kanser olmak üzere kadın hastalıklarında, mide rahatsızlıklarında, kalp damar prostat sorunu olanlar  için paha biçilmez bir ilaçtır.”

Yusuf Sadık; Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin yaptıkları çalışmanın başarıya ulaşmasını temenni ederek, öğrencileri kutladığını belirtti.

 

image_print

HABERLER