Yusuf Sadık’tan Yeni Eser “Koştular Yorulmadan” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Yusuf Sadık’tan Yeni Eser “Koştular Yorulmadan”

Giriş Tarihi: 07 Mart 2022 - 17:07

Son Güncelleme: 07 Mart 2022 - 17:07

Gümüşhaneli Eğitimci yazar, Emekli Milli Eğitim Müdürü  Yusuf Sadık, ilerleyen yaşına rağmen hiç yorulmadan kitap yazmaya ve yayınlamaya devam ediyor.

2021 yılında 3 kitabı basılan Sadık’ın, 4. kitabı olan “Koştular Yorulmadan” adlı eseri de basılarak okuyucu ile buluştu.

Kitapta Gümüşhane’ye hizmet vermiş  96 duayen eğitimcinin eğiticiliği-öğreticiliği, yöneticiliği, STK’lardaki fahri görevleri ve yazarlıkları kaleme alındı.

Hizmetleri ile Gümüşhane’ye ve Türkiye’ye ışık olmuş bu değerlere karşı olan vefa borcunu yerine getirmek, onları geleceğe taşımak adına yorulduğu bu uğraşı kendisi için görev saydığını kaydeden emekli milli eğitim müdürü ve yazar Yusuf Sadık, ilk baskısı 500 adet yapılan kitapların Milli Kütüphanelere, tüzel kişilikli kuruluşlara ve okullara bedelsiz olarak verileceğini söyledi.

Yazar Yusuf Sadık; kitabı için şu ifadeleri kullandı: “Elinizdeki “Koştular Yorulmadan” adlı kitabımda kayıt altına alınanlar, eğiticiliği-öğreticiliği, yöneticiliği, STK’lardaki fahri görevleri ve yazarlıkları ile kaynak kişi olabileceklerden adreslerine ulaşabildiklerimizden bazılarıdır. Burada adından söz edilmesi gereken onlarca değerlerimiz asla unutulmuş değildirler. Onları da zamanı gelince daha büyük isimler altında sizlerle buluşturmayı da ayrıca ben ve benim gibi düşünenler emin olunuz ki görev bilmektedirler.”

YUSUF SADIK KİMDİR?

1938 Gümüşhane Dörtkonak (Edire) doğumlu. 1956 Erzurum Pulur İlköğretmen Okulundan mezun oldu. Kürtün-Çayır Çukur, Merkez-Dörtkonak Köylerinde öğretmen olarak çalıştı. 1962 yılında Bursa Eğitim Enstitüsünü bitirdi, Fen Grubunu öğretmeni olarak, Erzurum -Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokuluna atanarak orta öğretime intisap etmiş oldu. 1965-1970 yıllarında Gümüşhane Lisesi öğretmenliği ve müdür başyardımcılığı görevlerinde bulundu.

1970-71 de Ankara Polatlı Topçu okulunda başlayan eğitimden sonra 28.Tümen’de Topçu Asteğmen olarak askerlik görevini tamamladı.

1971-75 yıllarında Gümüşhane İmam-Hatip Lisesi’nde öğretmen ve Beden terbiyesi fahri Bölge Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Daha sonra bu görevlere, Kız meslek, Ticaret Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu yöneticiliklerinin de eklenmesi ile çok kurum tek yönetici olma örneğini başarı ile sürdürdü. Bu başarısı ödülsüz kalmadı, 1982 yılında Gümüşhane İL Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdür yardımcılığına, iki yıl sonra da Müdürlüğüne getirildi.

1986’da Eskişehir, 1987’de Tunceli, arada Talim Terbiye Kurulunda görevlendirme, 1988’de Siirt, 1991’de Bingöl, 1995’de Ağrı Milli Eğitim Müdürlükleri görevinde bulundu. Ağrı Milli Eğitim Müdürü İken görevden alınmasını, “bu işin çivisi çıktı “diyerek, 15.02.1998 de emekli oldu.

Emekli döneminde sistemin dışına çıkmayarak, edindiği birikim ve deneyimleriyle, doğduğu şehrin kültürel ve sosyal hayatına katkı sunmaya devam etti.

Gümüşhane Gençlik Tiyatrosu, Gümüş kayak ihtisas kulübü, THK Şube Başkanlıkları, Demokrat Gümüşhane Gazetesinde yöneticilik ve köşe yazarlığı yaptı. Yerel gazeteciliğin kurumsallaşmasındaki başarısı nedeniyle, 2013 de Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına getirildi.

Kitap çalışmaları olarak; Köşemde Yazdıklarım, Eğitim Uğrunda Bir Ömür ve Anadolu’yu aydınlatanlar (ortak yapım) yayımlandı.

Yayıma hazır olan yeni kitabı, “Toprağımın özleri”

Yusuf Sadık; Evli ve iki çocuk (Abdul Selami ve Ulvi Üner) babasıdır. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

image_print

HABERLER