Zigana Tüneli 3 Mayıs’ta Hizmete Giriyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Zigana Tüneli 3 Mayıs’ta Hizmete Giriyor

Giriş Tarihi: 14 Nisan 2023 - 16:19

Son Güncelleme: 14 Nisan 2023 - 16:19

Trabzon’da Bayburtlular Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Zigana Tüneli’nin 3 Mayıs’ta açılacağını söyledi.

Dernek binasında düzenlenen iftar programına katılan Bakan Karaismailoğlu burada yaptığı konuşmada dört önemli müjde verdi. Bakan Karaismailoğlu şunları söyledi:

ZİGANA TÜNELİ 3 MAYIS’TA ÇILACAK

“3 Mayıs’ta inşallah Zigana Tüneli’ni açarak yolları, mesafeleri iyice kısaltacağız. Buradan bir şehir içi mesafesindeki seyahat süresiyle Bayburt’a transit bağlanmış olacaksınız inşallah. Avrupa’nın en uzunu ve dünyanın da üçüncü en uzun tüneli olan Zigana tünelini inşallah tamamlayarak vatanımıza milletimize kazandıracağız.”

Vauk Dağı, Kop Dağı Tünelleri ve Havalimanı

“Vauk Dağı Tüneli’ni açıp Gümüşhane’yi Bayburt’a bağlayacağız. İnşallah bu yılsonuna doğru Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’nı hizmete alacağız. Çok yoğun çalışıyoruz. Pistlerimizi bitirmiştik, terminalimiz bitecek. İnşallah önümüzdeki sene Kop Dağı Tünelimizi bitireceğiz. Çok önemli iştir. Erzurum’u yarım saate düşüreceğiz.”

image_print

HABERLER