ZİGANA TÜNELİNDEKİ SON DURUMU BAKAN AÇIKLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ZİGANA TÜNELİNDEKİ SON DURUMU BAKAN AÇIKLADI

Giriş Tarihi: 05 Şubat 2020 - 12:44

Son Güncelleme: 05 Şubat 2020 - 13:07

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Trabzon’da, bakanlığı uhdesindeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlk olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Maçka yolundaki şantiyesini ziyaret eden Bakan Turhan, Vali İsmail Ustaoğlu ve ilgililerle bir araya gelerek, çalışmalarda gelinen noktayı değerlendirdi. Daha sonra Zigana Tüneli şantiyesine geçen Bakan Turhan, buradaki Zigana Tüneli maketlerinin ve tünel yapımında kullanılan malzemelerin tanıtımının yer aldığı alanı gezdi.

 Bakan Turhan, Zigana Tüneli inşaatı ziyareti sonrası gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

“Bu tünelde çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. Kazı çalışmaları yüzde 65 oranında tamamlandı, betonlama çalışmaları da yüzde 45 oranında tamamlandı. Özellikle kış aylarında zaman zaman ulaşımda kesintiye sebep olan bu bölgedeki ulaşımı rahatlatmak amacıyla yaptığımız Zigana Tüneli tamamlandığında 22 kilometrelik olan kesim 8 kilometre kısalmayla 14 kilometreye düşüyor. Önemli ölçüde zaman tasarrufu ve kesintisiz bir ulaşım imkânı sağlamış olacağız. Yine tünelin hizmete girmesiyle önemli ölçüde işletme ve akaryakıt tasarrufu da sağlanmış olacak.”

KAYNAK: TRABZON VALİLİĞİ – 03.02.2020

image_print

HABERLER