ZİGANA’DA KAYAK SEZONU AÇILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ZİGANA’DA KAYAK SEZONU AÇILDI

Giriş Tarihi: 25 Aralık 2016 - 23:05

Son Güncelleme: 25 Aralık 2016 - 23:05

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan ve Doğu Karadeniz Bölgesinde tek kayak merkezi olma özelliği taşıyan Zigana Gümüş Kayak Tesisleri’nde kayak sezonu, 15 Aralık 2016 Pazar günü sporcuların şehitlerimiz anısına Türk Bayrağı eşliğinde zirveden iniş yapmasıyla başladı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, sezon açılışı nedeniyle yaptığı değerlendirme konuşmasında şunları söyledi: “Zirveden alternatif parkura baktık. Mevcut pistin karşısındaki alan, dünya standartlarında bir pist olma ihtimali olan bir yer. Arkadaşlarımızla o bölgeyi çalışıyoruz. Kayak federasyonumuz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzle uğraşıyoruz. O bölgenin projesi de hazır. Buranın standartlarını biraz daha yükseltmek için keşif gezisi yaptık. Pistimiz hiç fena değil. Profesyonel sporcular çok daha uzun pist arzu ediyorlar. Ama kayağa yeni başlayanlar ve orta seviyedekiler için Doğu Karadeniz’in en iyi pistine sahibiz. Bu pist, hem Gümüşhane’ye hem Trabzon’a çok kısa mesafede.” dedi.

Gümüşhane Valiliği olarak 2016-2017 kayak sezonunu Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek kayak merkezi olan Zigana’da, kayakçıların Türk Bayrağı eşliğinde 15 Temmuz şehitlerimiz ve en son terör olaylarında hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimiz adına “Şehitler ölmez vatan bölünmez” nidalarıyla sezonu başlattıklarını söyleyen Vali Okay Memiş; “Hem Trabzon, hem Gümüşhane hem de Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki bütün hemşehrilerimizi Zigana Kayak Merkezi’ne davet ediyoruz. Burası adeta bir doğa harikası, yalancı cennet gibi. Havasıyla, hem Trabzon’a hem Gümüşhane’ye yakınlığıyla özel bir yer burası. En az Uzungöl kadar güzel olan Limni Gölü’ne de çok yakın.” dedi.

Gümüşhane’nin 440 yaylasıyla Türkiye’de en fazla yaylası olan şehir olduğunun altını çizen Vali Okay Memiş; şehrin her köyünün de birer doğa harikası olduğunu vurgulayarak, “Biz bütün vatandaşlarımızı Gümüşhane’ye bekliyoruz. Gümüşhane halkı terbiyesi, kültürü ve misafirperverliğiyle ünlüdür. Tesislerimiz yeterli olmasa bile bir kapıyı tıklattığınızda size dünyanın neresinden gelirseniz gelin misafirperverliğiyle sizi mutlu edecektir. Bütün Türkiye’nin her tarafındaki vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Ayrıca, bize yapmış olduğumuz bu hizmetlerde katkıda bulunan Milletvekillerimize, Bakanlarımıza, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Sömestr tatiliyle birlikte de burada çok güzel organizasyonlar olacak. Ben buraya gelen bütün misafirlerimizin mutlu bir şekilde ayrılacaklarının garantisini veriyorum.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER