2016 Gümüşhane'sinde Asfaltsız Köy Yolu Kalmamalı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

2016 Gümüşhane’sinde Asfaltsız Köy Yolu Kalmamalı

Giriş Tarihi: 21 Temmuz 2016 - 9:59

Son Güncelleme: 03 Ekim 2016 - 10:01

Gümüşhane 2016 yılı 3. İl Koordinasyon kurulu toplantısı, 21 Temmuz 2016 Perşembe günü Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda Vali Okay Memiş başkanlığında yapıldı.

Saat 14.00 da başlayan toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

Yatırımcı bölge müdürlerinin yaptıkları sunumlar Vali Okay Memiş ve kurul üyelerince değerlendirildi.

Vali Okay Memiş; Koordinasyon kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada; 15 Temmuz gecesi Türk demokrasisinin son derece önemli bir darbe girişimine maruz kaldığını ve bertaraf edildiğini belirterek: “Cumhuriyet tarihinde ferasetli milletimizin göstermiş olduğu bu dik duruş gerçekten övgüye layıktır. Bu dik duruş sayesinde günlük rutin işlerimize devam ediyoruz. Bütün ülkede olduğu gibi,  Gümüşhane’de başlattığımız Demokrasi yürüyüşü devam edecektir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleri halkımıza tavsiyedir, ama, bizim için bir emirdir.” dedi.

 Vali Memiş; “Demokrasi yürüyüşünde güzel bir liderlik örneği gösterdiniz” diyerek Belediye Başkanı Ercan Çimen’i de tebrik etti.

               “2016 yılında bir köyün asfaltı yoksa, bu bizi düşündürmelidir.” Diyen Vali Okay Memiş’in köy yolları ile ilgili değerlendirmesi şöyledir: “Köylerimizde önce yol sorunu halledilecektir. Yollar asfaltlanacak, ondan sonra diğer yatırımlar gelmelidir. Hizmette önem hiyerarşisi takip edilmelidir. Kürtün ve Torul’un köylerinde asfaltsız köylere öncelik verilecektir. KÖYDES programı kapsamındaki ödenekleri de yeniden gözden geçirmeliyiz. KÖYDES te de bizim önceliğimiz köylerin yol standardını artırmak olacaktır. Diğer hizmetler daha sonra gelmelidir.”

      Açılış konuşması sonrasında Yatırımcı Bölge Müdürleri Gümüşhane ile ilgili çalışmaları sunu eşliğinde sundular.

      Toplantı sonunda Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından Koordinasyon Kuurl Üyelerine akşam yemeği verildi.

image_print

HABERLER