30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI

Giriş Tarihi: 29 Ağustos 2020 - 16:52

Son Güncelleme: 29 Ağustos 2020 - 16:56

GÜMÜŞHANE VALİSİ KAMURAN TAŞBİLEK

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayımladıkları mesaj aşağıda aşağıda sunulmaktadır;

“Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, ordu-millet kenetlenmesiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

98 yıl önce bugün, Kahraman Türk Ordusu, bu ülkenin birliğine, dirliğine, istiklaline kast eden düşmana karşı en anlamlı cevabı verdi ve büyük zafere imzasını attı. Tıpkı o gün olduğu gibi bu gün de tek yürek halindeyiz. Gönüllerimiz bir, ideallerimiz bir, hayallerimiz, kaderimiz bir. Bu anlayışla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla ilerleyen milletimiz, bu yolda kendisini engellemeye çalışan mihrakların kurduğu tuzakları dün olduğu gibi bugün de bozacak inanç ve kararlılığa sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferin 98. Yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyor; Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanları başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL VE CİHAN PEKTAŞ

“Bugün, mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şerefle dolu aziz milletimizin muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 98’inci yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

30 Ağustos; 1071’de Malazgirt’te açılan sayfanın altına 1922 yılında vurulan şanlı bir mühürdür. Savaş meydanlarında yalnızca Anadolu toprakları düşman işgalinden kurtulmamış; aynı zamanda bu milletin hiçbir zulme ve işgale boyun eğmeyeceği bütün dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir.

Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak muhafaza etme mücadelemiz devam ediyor. Türkiye, tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri, saldırıları ve sabotaj girişimlerini bertaraf etme konusunda aynı kararlılığı muhafaza etmektedir.

Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için, canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırdır: Milli bekamızı korumak gayesiyle sınırlarımız içinde, dışında ve mavi vatanda yürüttüğümüz mücadele, bunun en açık delilidir. Ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını, birlik, beraberlik ve kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar yüce milletimizi bütün azamet ve kudretiyle karşılarında bulacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin istiklal ve istikbali için verdiği büyük mücadelenin zafere ulaşmasının 98. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız ve milletimiz için canlarını feda eden Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi hürmetle yâd ediyor, kahraman milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyoruz.

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Yaptığı açıklamada günün önemine değinen Başkan Ercan Çimen, “30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin 98 yıl önce kadın-erkek, genç-yaşlı demeden tüm fertleriyle katıldığı en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmediği, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruduğu zaferdir. İstiklal Savaşı’nın son safhasını teşkil eden savaşta, düğüne gider gibi şehadete koşan kahraman ordumuzun önünde hiçbir engelin duramayacağı bütün dünyaya gösterilmiştir. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hâkim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor; istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden iç ve dış şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz” ifadesini kullandı.

30 Ağustos’ta karakterinin gereği bağımsızlık için bir kez daha ayağa kalkan Türk Milleti’nin tarihe altın harflerle bir zafer daha yazdırdığını dile getiren Başkan Çimen, “Şu bir gerçek ki; Türk Milleti asla ve asla bağımsızlığından feragat edemez, boyunduruk altına giremez. 30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. Bize düşende bu şanlı ecdadın torunları olarak şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır” dedi.

Başkan Çimen, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden Milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

image_print

HABERLER