Erdoğan yüzleri güldürdü. Asgari ücret 4250 TL oldu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Erdoğan yüzleri güldürdü. Asgari ücret 4250 TL oldu

Giriş Tarihi: 16 Aralık 2021 - 16:47

Son Güncelleme: 16 Aralık 2021 - 16:50

Yeni asgari ücret, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 4 bin 250 lira olarak açıklandı. Böylelikle asgari ücretteki artış yüzde 50,44 oldu. Öte yandan asgari ücrette gelir ve damga vergisi de kaldırıldı.

İlk toplantısını 1 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, ikinci toplantısını 7 Aralık’ta Türk-İş’in, üçüncü toplantısını 9 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) ev sahipliğinde yapan komisyon, dördüncü kez dün toplandı.

Asgari Ücret Komisyonu’nun toplantılarını tamamlamasının ardından sunulan dosyayı inceleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek 2022 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi asgari ücret her yıl çalışan ve işveren kesimlerinin iştirakiyle belirlenmektedir. Bugün 4. toplantıda nihai karar aşamasına gelinmiştir. Taraflar özveri ile bu süreci işlettiler. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı olarak ben de çok mutluyum.

2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Asgari ücrette gelir ve damga vergisini kaldırıyoruz.

Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız. Hayata geçireceğimiz yeni tedbirlerle inşallah istikrar ve güven ikliminin güçlendirilmesi yolunda çok önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum. Asgari ücrette tarihi bir artış yaparken, bunun işveren üzerindeki ilave maliyetini 450 lira aşağıya çekmiş bulunuyoruz”

image_print

HABERLER