MİLLETİN LİDERİ; ŞEHİT KAYMAKAMIMIZA HEM AĞLADI, HEM KUR’AN OKUDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MİLLETİN LİDERİ; ŞEHİT KAYMAKAMIMIZA HEM AĞLADI, HEM KUR’AN OKUDU

Giriş Tarihi: 13 Kasım 2016 - 12:22

Son Güncelleme: 13 Kasım 2016 - 12:38

Mardin Derik’te PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün cenazesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu adiler zannediyorlar ki alçakça yaptıkları bu suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammed Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep’te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün cenaze törenine katıldı.

Şehit Safitürk’ün memleketi olan Sakarya Arifiye’deki Osmanlı Merkez Camii’nde 12 Kasım 2016 Cumartesi günü düzenlenen cenaze töreninde; Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, eski Bakanlar Sema Ramazanoğlu, Fatma Güldemet Sarı ve Güldal Akşit, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, cenaze yakınları ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

İkindi namazından sonra şehidin babası tarafından kıldırılan cenaze namazında saf tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin babası Asım Safitürk, eşi Ayşegül Safitürk ve diğer aile üyeleri ile görüşerek taziyelerini iletti ve kendileriyle bir süre sohbet etti.

Cenaze namazı sonrasında, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte şehit Kaymakam Safitürk’ün tabutuna omuz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin toprağa verildiği Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mezarlığa giderek defin merasimine de katıldı.

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

 

 

image_print

HABERLER