GTSO’DA GÜMÜŞHANELİ YATIRIMCILARA “CAZİBE” TANITILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GTSO’DA GÜMÜŞHANELİ YATIRIMCILARA “CAZİBE” TANITILDI

Giriş Tarihi: 28 Ocak 2017 - 11:28

Son Güncelleme: 28 Ocak 2017 - 11:29

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı’nın  netleşen içeriği  27 Ocak 2017 Cuma günü Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nda  Gümüşhaneli yatırımcılara  anlatıldı.

Doğu ve Güneydoğu illeriyle birlikte Karadeniz Bölgesinde sadece Gümüşhane ve Bayburt illerini içine alan  Cazibe Merkezleri Programının içeriğinin her geçen gün biraz daha ayrıntılı bir şekilde  netleşmeye başladığını belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu  Başkanı  İsmail Akçay,  ‘’Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından açıklanan  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programında   bölgenin gelişmesi  ve kalkınması için önemli desteklerin yer alıyor. Başta Başbakanımız  Sayın Binali Yıldırıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yayınlanan  Cazibe Merkezleri  Programında  program kapsamında yer alan bölgelere ciddi anlamda yatırım yapmak isteyen firmalara önemli destekler  var. Cazibe merkezleri programından kimlerin faydalanabileceğini  ve uygulanacak destek unsurları ile müracaatlarda öncelikle değerlendirilecek   başlıca kriterleri odamızda yaptığımız bu bilgilendirme toplantısı ile sizlere aktarmış olacağız. Bugün itibari ile Gümüşhane ye 27 yatırımcı yatırım yapmak için müracaat etti. Son müracaat 27 Şubat 2017 tarihidir. Cazibe Merkezleri  Programının ilimize önemli katkıları olacağına inanıyorum. Bu toplantıya katılarak ilgi gösteren  tüm katılımcılara bir kez daha ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde, Cazibe Merkezleri Programı Başlangıç Lansmanı programında  Başbakan Binali Yıldırım’ın  yaptığı açıklamaları ve toplantının içeriğini katılımcılarla paylaşan  Başkan Akçay, teşvik kapsamındaki illerde yapılacak müracaatlar ve bilgilendirme için  bölgelerde bulunan Kalkınma Ajansı Ofislerinin yetkili kılındığını Gümüşhane’de de  Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma Ajansı(DOKA) Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi’nin bu hizmeti yerine getireceğini belirtti.

Toplantı kapsamında  katılımcılara sunum yapan DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serkan Atabaş, müracaat edecek yatırımcıların 1.Çağrı Başvuru Dönemini geçirmemeleri gerektiğini vurguladı.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Başvurular Kalkınma Bankası’nın belirlenen adresleri   ve    Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofislerine yapılabilecektir.

Başvuru formları Kalkınma Bankası ‘nın  www.kalkınma.com.tr   internet adresinden ulaşılabilmektedir.

(Haber Kaynağı: GTSO Basın Bürosu)

 

image_print

HABERLER