MHP İl Başkanı Kaya, Çimen’e Cevap Verdi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MHP İl Başkanı Kaya, Çimen’e Cevap Verdi

Giriş Tarihi: 28 Nisan 2024 - 23:58

Son Güncelleme: 28 Nisan 2024 - 23:58

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya, geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yapan önceki dönem Belediye Başkanı Ercan Çimen’e verdiği cevapta “Anamızın ak sütü gibi helal olarak kazandığımız bu seçime gölge düşürmeleri beyhude bir çabadır” dedi.

Yaptığı açıklamada 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi biteli uzun süre olmakla birlikte kişisel hazımsızlıkların devam ettiğini kaydeden Kaya, “31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye yüzyılı amblemlerine itiraz edilmiştir. Buraya kadar doğru fakat itiraz eden CHP’dir. MHP’nin hiçbir itirazı olmamıştır, CHP’nin itirazı üzerine merkez ilçe seçim kurulunda CHP’nin itirazı değerlendirilmiş oy çokluğu ile reddedilmiştir. Yaptıkları basın açıklamasında açıkça yazıldığı üzere ve bütün Gümüşhanelilerinde şahit olduğu gibi AK Partili müşahitler sandık başında ve sandık çevresinde Türkiye yüzyılı rozetlerini takmışlardır. Emniyet mensupları seçim kurulundan aldıkları talimatları uygularlar seçim kurulunda da siyasi partilerin temsilcileri vardır, emniyet mensuplarının bizim tarafımızdan arandığını ima eden eski Belediye başkanı Ercan Çimen ve yanındaki avukatın bu olayı basın açıklaması yapmadan önce araştırmadığı görülmektedir. Yine Merkez ilçe seçim kurulu arayıp tüm siyasi partilere uyarılarını yapmıştır. 80 sandık içinde 4 veya 5 üye geç kalmış ise bur kişisel ihmaller vardır. Biz MHP olarak sandık kurulu üyelerimize eğitimler verdik, 138 sayılı genelge hakkında üyelerimizi aydınlattık. Genelgede açıkça yazıldığı ve Merkez ilçe Kurulu tarafında gerekli uyarılar yapıldığı halde ve her sandıkta AK Partili rozetleriyle birlikte en az 5 adet görevlileri bulunmasına rağmen eski başkan ve yanındaki avukatın söylemleri öncelikle AK Parti’nin seçim kurulundaki temsilcisine ve kamu görevlilerine açıkça iftiradır. Hele hele olayla hiç alakası olmayan Emniyet mensuplarımızın zan altında bırakmaktır” dedi.

“Cumhurbaşkanımızın atadığı değerli bürokratlara saldırmalarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum”

Merkez ilçe seçim kuruluna yaptıkları itirazı reddedildi, il seçim kuruluna itiraz ettiler reddedildi, mazbatamız altını çizerek söylüyorum oy birliği ile verildi. Mazbatayı veren o kurulda AK Parti’nin de temsilcisi vardı. Bu duruma rağmen Yüksek Seçim Kuruluna itiraz ettiler, Ankara’ya gittiler sonuç değişmedi. Edindiğimiz bilgilere göre kendisi ve yanındaki avukat birkaç öğrenciye çeşitli vaatlerde bulunarak yazdıkları fetö taktiği vari ifadeleri öğrencilere okutmadan ve onlara nasıl bir suçu işlediklerini hissettirmeden Cumhuriyet savcılığına güya suç duyurusunda bulundular. Şehrimize gelen masum öğrencileri bu kirli algı oyunlarına alet etmelerini şiddetle kınıyorum. Bizim AK Parti’nin kurumsal kimliği ile ve değerli yöneticileri ile hiçbir sıkıntımız yoktur. Bu fetö vari söylem ve taktikler Cumhur ittifakında hiçbir çatlak oluşturamayacak. Cumhur ittifakı kurulduğu günden beri Cumhur ittifakının ilkelerine her şartla ve her zeminde sıkı sıkı bağlı olduğumuzu halkımız biliyor ve görüyor. İşlerine geldiği zaman cumhurbaşkanımızdan bahseden bu iki şahsı cumhurbaşkanımızın atadığı değerli bürokratlara saldırmalarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

“Anamızın ak sütü gibi helal olarak kazandığımız bu seçime gölge düşürmeleri beyhude bir çabadır”

Açıklamasında “Anamızın ak sütü gibi helal olarak kazandığımız bu seçime gölge düşürmeleri beyhude bir çabadır” ifadelerini kullanan Kaya, “İşlerine geldiğinde milli iradeden bahsedenler milletin iradesini gasp etmek ve mazbatayı geciktirerek acaba neyi kaçırmaya çalıştılar. Utanmadan Vali beye saldıranlar 40-50 milyonu bulan seçim masraflarını belediyeye fatura ettiler. Bu konuyu da Gümüşhane halkının takdirine sunuyorum. Yine seçim coşkusunu taşkınlık yapmadan, asayişi bozmadan toplumsal düzeni bozmadan yapmamız konusunda partimize gelerek bizlerle görüş alışverişinde bulunan değerli Emniyet Müdürümüze sanki partimize gelip zafer coşkumuza katılmış gibi gösteren bu zihniyeti şiddetle kınıyorum. Anamızın ak sütü gibi helal olarak kazandığımız bu seçime gölge düşürmeleri beyhude bir çabadır. Gümüşhane halkının iradesine düpe düz saygısızlıktır. Bahaneyi orada burada aramayacaksın 10 yıldır yönettiğin belediyeyi ne halde bıraktığını bütün Gümüşhane halkı biliyor. İlk maaşları ödeyemeyeceğimizi iddia ederek nasıl bir belediye bıraktığını sen gayet iyi biliyorsun” ifadelerini kullandı.

“Fetö taktiği ve algı oyunları yüce Türk milletine ve Gümüşhane halkına hizmet etmek için bütün gücümüzü kullanmaktan bizi alıkoyamayacaktır”

Başkan Kaya, “10 yıldır belediye imkanları ile yaptığın hiçbir hizmet yok ama devletin ve hükümetin bütün imkanlarını ve yatırımlarını kullandın. Biz Gümüşhane ye gelen her yatırımı siyaset üstü görerek alkışladık ve yanında olduk. Bu bizim milletimize ve Gümüşhane’mize olan sevdamızın gereğidir. Bunu kişisel çıkarları peşinde koşanlar anlamaz. Bayram sebebiyle 9 günlük tatilde Özel idarenin belediyeye olan borcuyla mahsuplaşmak üzere verilen mazot desteğini eleştirecek kadar gözün dönmüş. Yani bu şehirde çöp toplanmasın, otobüsler çalışmasın, yangın çıksa itfaiye hareket edemesin diye aklınca kamuya baskı oluşturmaya çalıştığını gözümüzden kaçırdığını zannetme. 10 yıldır belediye başkanlığı yapmış şahıs belediye ve şehir zora düşse eline kına yakacak. Sen Gümüşhane halkını saf mı zannediyorsun, vatandaşlarımız her şeyin farkında. Eski başkanın yanındaki avukatla ilgili birkaç söz söylemek istiyorum. Babası bizim dava büyüğümüz, ülküdaşımızdır. Bu avukat bizden 20 yıl önce ayrıldı, bizden sonra kimlerle ilişki kurdu, kimlerle yol yürüdü, üst aklı nerden alıyor Cumhur ittifakı ve MHP düşmanlığı nereden geliyor, buna özel görev mi verildi, AK parti ve MHP arasında çatlak oluşturmaya çalışıyor sizin ağa babalarınızın gücü yetmedi senin mi yetecek senin bağlantılarının takipçisi olacağız, bu düşmanlığının kaynağını bulacağız. Gerekirse öğrencilere para teklif ederek okutmadan imzalattığın ifadelerden sebep hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Sizin tüm oyunlarınıza rağmen Cumhur ittifakının oylarını artırdığı tek il Gümüşhane’dir. Bir daha söylüyorum hiçbir fetö taktiği ve algı oyunları yüce Türk milletine ve Gümüşhane halkına hizmet etmek için bütün gücümüzü kullanmaktan bizi alıkoyamayacaktır” dedi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER