A.Erkan Kocatürk, Sakal-ı Şeriflerin Gümüşhane’ye Nasıl Geldiğini TRT’1 de Anlattı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

30 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

A.Erkan Kocatürk, Sakal-ı Şeriflerin Gümüşhane’ye Nasıl Geldiğini TRT’1 de Anlattı

Giriş Tarihi: 04 Nisan 2024 - 22:15

Son Güncelleme: 04 Nisan 2024 - 22:20

Yüzyılı aşkın süredir Gümüşhane’de bulunan Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in mübarek iki sakal-ı şerifi her Ramazan ayında Kadir Gecesi teravih namazından sonra Gümüşhanelilerin ziyaretine açılıyor.

Padişahlık fermanıyla 1909 yılında Osmanlı Meclis-i Mebusanı’nda Gümüşhane milletvekili olarak görev yapan Mısırlızade Hayri Efendi tarafından Gümüşhane’ye getirilen sakal-ı şerifler’in bir adedi Gümüşhane Eşrafından Ahmet Erkan Kocatürk tarafından, diğeri de Avukat A.Halim Mısırlıoğlu tarafından muhafaza ediliyor.

Ahmet Erkan Kocatürk tarafından muhafaza edilen sakal-ı şerif, Gümüşhane Bağlarbaşı Mahallesi bulunan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Camii’nde, Av. A.Halim Mısırlıoğlu tarafından muhafaza edilen sakal-ı şerif ise Gümüşhane Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Süleymaniye Camii’nde yarın akşam teravih namazından sonra halkın ziyaretine açılacak.

2007 YILINDA TRT1’DE “ANADOLU’DA RAMAZAN” PROGRAMINDA ANLATTI

Yüzyılı aşkındır Gümüşhane’yi şereflendiren ve Gümüşhanelilerin misafiri olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (a.s.v.)  mübarek sakal-ı şeriflerinin Gümüşhane’ye geliş hikayesini Ahmet Erkan Kocatürk, 2007 Yılında sunuculuğunu Gümüşhaneli Hemşerimiz Fehmi Atay Bey’in yaptığı TRT 1′ in “Anadolu’da Ramazan” programında anlatmıştı.

image_print

HABERLER