AFRİN ZAFERİ İÇİN VATANDAŞLARIMIZ ŞÜKÜR SECDESİ YAPIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AFRİN ZAFERİ İÇİN VATANDAŞLARIMIZ ŞÜKÜR SECDESİ YAPIYOR

Giriş Tarihi: 18 Mart 2018 - 15:03

Son Güncelleme: 18 Mart 2018 - 15:03

*Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart 2018 günü sabah erken saatlerde ordumuzun Afrin’e girdiği ve Afrin’in düştüğü müjdesinden sonra pek çok vatandaşımız “Şükür Secdesi” yapmıştır. Vatandaşlarımızın şükür secdesi devam etmektedir.

Suriye’nin Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek için kahraman ordumuz tarafından 20 Ocak 2018  tarihinde başlatılan  “Zeytin Dalı Harekâtı” nda 18 Mart 2018 Pazar günü AFRİN şehir merkezi teröristlerden temizlenerek büyük bir zafer kazanılmıştır.

18 Mart 2018 tarihi itibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır.

Türk Milleti’nin en şanlı zaferlerinden biri olan  18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümünde Afrin’in teröristlerden temizlenerek yeni bir zafere imza atılması bütün milletimizin göğsünü kabartmıştır.

Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart 2018 günü sabah erken saatlerde ordumuzun Afrin’e girdiği ve Afrin’in düştüğü müjdesinden sonra pek çok vatandaşımız “Şükür Secdesi” yapmıştır. Vatandaşlarımızın şükür secdesi devam etmektedir.

ŞÜKÜR SECDESİ NASIL YAPILIR

Bir nimete kavuşan veya bir sıkıntıdan kurtulan Müslüman’ın, şükrünü yerine getirmek maksadıyla Allah rızası için yaptığı secdeye ‘şükür secdesi’ denilir.

Şükür secdesi şöyle yapılır: Kıbleye dönerek tekbir alıp secdeye varılır, secdede iken tesbihatta bulunduktan sonra Allah’a hamd ve şükür edilip yine tekbir alarak ayağa kalkılır.

(Kaynak: Diyanet İşleri başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu)

 

image_print

HABERLER