Başkan Çimen İçin Gümüşhane’de Görkemli Tören - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Başkan Çimen İçin Gümüşhane’de Görkemli Tören

Giriş Tarihi: 19 Ocak 2024 - 21:10

Son Güncelleme: 19 Ocak 2024 - 21:10

Dün Ankara’da yapılan aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti’nin Gümüşhane Belediye Başkan adayı olarak yeniden ismi açıklanan Ercan Çimen’in şehre dönmesinin ardından parti binası önünde tören düzenlendi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av.Celalettin Köse, İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Umut Tokel, ilçe başkanları, il ve ilçe belediye başkan adaylarının katıldığı programda gençler “Yürü kaldığın yerden bayrağı eline aldığın yerden, hoşgeldin usta” yazılı pankart açtı.

AK Parti İl Başkanlığı binasının merdivenlerinde kendisini bekleyen kalabalık partili grubuna seslenen Başkan Çimen, kadın kolları tarafından kendisine verilen çiçeği eşi Gülsen Çimen’e takdim etti.

“10 yıldır bu kadim şehre hizmet ediyorum”

Başkan Çimen konuşmasında “Bugün burada konuşmamıza vesile olan Gümüşhane halkına, dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, hepinizden Allah razı olsun. Şükürler olsun ki 10 yıldır bu kadim şehre hizmet etmeyi yüce Rabbim bizlere nasip etti. Ve Allah’a şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımız gibi bizim başkomutanımız, bizim liderimiz, bizim her şeyimiz her şeyi ondan aldık, onunla şiar olduk, şehrimize ve ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

“Ustalık dönemimizde yine Gümüşhane’yi hep beraber yöneteceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle çıraklık, kalfalık ve üçüncü dönemle birlikte de ustalık dönemini başlatacaklarını kaydeden Çimen, “Ustalık dönemimizde yine Gümüşhane’yi hep beraber yöneteceğiz. Gümüşhane’de bize oy versin vermesin, herhangi bir partiye mensup olsun veya olmasın herkesi bağrımıza bastık, herkese eşit davrandık, bugünden sonra da aynı şekilde olacak. 10 gün önce annemi kaybettim. Hüzünle sevinci bir arada yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız kulağımıza dün bir şeyler söyledi. Herkes ne söylediğini merak ediyordu. Cumhurbaşkanımız ilk söylediği şey selam. Hemşehrilerimize selam söyledi. Derece istedi. Çünkü bu ustalık döneminde de derece olması lazım. Bizi bu şehirde siz büyüttünüz, biz merhametimizle, alçak gönüllüğümüzle küçüldük. Altın kaplı insanları şehrinden aldığımız o efendilikle o desturla şehrimize hizmet ettik.  Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerinin dediği gibi “Esas olan hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur. Hem dünya hem ahiret saadetine erişir. Hizmet eden insanlardan olmamızı yüce Rabbim hepimize nasip etsin diyorum” diye konuştu.

“Gümüşhane olarak Türkiye birincisi olacağız inşallah”

 10 yıldır kente hizmet ettiklerini ve AK Parti’den ilk belediye başkanı olarak bu şan ve şerefin kendisi ve ailesi için bir madalya olduğunu kaydeden Çimen, “Bu madalyayı en üst seviyede taşıyacağımı namusum üzerine size tekrar söz veriyorum. 10 yıldır bir kolumuzun altında dosyalar, projeler, diğer elimizde pestilimiz, kömemizle il başkanımızla, milletvekillerimizle koştuk, Ankara’dan bulduk, kaynağı buraya getirdik. AK Parti projeci bir parti, biz bunu burada uyguladık. Bazı yarım kalan işlerimiz var. Onlarla taçlandıracağız. Her gitmemizde heybeyi doldurduk getirdik, doldurduk getirdik. Gümüşhane olarak Türkiye birincisi olacağız inşallah. Biz çok çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kapı kapı dolaşacağız. Çalmadığımız kapı bırakmayacağız. Sıkmadığımız el bırakmayacağız. Ama bunu hep beraber yapacağız. Hiçbir zaman ben olmadım, biz olduk, biz olacağız, biz olmaya da devam edeceğiz. Ben tüm belediye başkanı adayı arkadaşlara başarılar diliyorum. Tabii her partide olduğu gibi bizim partide de aday aday arkadaşlarımız vardı. Kardeşlerime kampanya süresince gösterdikleri olgun davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz de bu süreci bugüne kadar çok seviyeli bir şekilde yürüttük. Ben o arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, o kardeşlerime başarılar diliyorum. Hep beraber, birlik beraberlik içerisinde inşallah yine AK Partimizin bayrağını burca hep beraber dikeceğiz. Hızlı bir şekilde gecemizi gündüzümüze katarak hep beraber çalışacağız. Gümüşhaneli hemşehrilerimizle, Toruluyla, Kürtünüyle, Şiranıyla, Kelkitiyle, Kösesiyle hep beraber kucaklaşacağız, bu yolda yürüyeceğiz. Gazamız mübarek etsin” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanımız Türkiye derecesi istedi”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ise alanı dolduran tüm partililerin tek amacının Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşlığı yapmak olduğunu belirterek, “Dün Sayın Cumhurbaşkanımız şehrimiz için bir el havalandırdı. Mevcut Belediye Başkanımız Ercan Çimen’le yola devam dedi. Sayın Cumhurbaşkanımıza muhabbetinde eksiği olan var mı? O zaman onun kaldırdığı ele olan muhabbeti de sizden şimdi önümüzdeki süreçte derece olarak bekliyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin şehrimize, milletimize, memleketimize. Cumhurbaşkanımızın bizden bir talebi oldu. Derece istiyorum dedi sizden. Türkiye ikinciliğini verdiniz bana şimdi Türkiye derecesi istiyorum dedi” diye konuştu.

“AK Parti Belediyeciliğini devam ettirmeye kararlıyız”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av.Celalettin Köse de gördüğü tablo karşısında “Bu manzara Gümüşhane kararını vermiş, 31 Mart tarihini bekliyor dedirtiyor. Biz iddialıyız. Gümüşhane’mizi hizmetlerle, eserlerle buluşturmaya AK Parti Belediyeciliğini devam ettirmeye kararlıyız. Ercan Çimen başkanla yola devam demeye kararlıyız. İnşallah 31 Mart akşamında Gümüşhane’yi rekor kıran bir il olarak Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz” dedi.

“31 Mart akşamına kadar kapı kapı dolaşacağız”

Yerel seçim kampanya sürecini başlattıklarını ifade eden Köse, “Allah’a şükür birliğimiz, beraberliğimiz tahkim edilmiş durumda. Rabbim bu birliği, beraberliği bozmasın inşallah. Tüm teşkilatlarımızla birlikte Gümüşhanemizdeki aziz hemşehrilerimizin gönüllerine girmek için 31 Mart akşamına kadar kapı kapı dolaşacağız. Belediye Başkanımıza en güçlü şekilde hep beraber destek olacağız ve Gümüşhane’yi yeni dönemde, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Türkiye Yüzyılında AK Parti belediyeciliğiyle devam dedirtip beraberce Gümüşhane’mize hizmet etme gayretinde olacağız” ifadelerini kullandı.

“Bundan sonraki süreçte desteklerinizi dualarınızı istirham ediyorum”

Gümüşhane Belediyesi’ni güçlü bir şekilde yeniden kazanmak istediklerini ve bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getiren Köse, “Ercan Çimen başkanımızı 31 Mart akşamı dün el kaldırdığımız gibi yeniden elini kaldırıp Gümüşhane Belediyesi’ni güçlü bir şekilde kazanma amacıyla, gayesiyle gerekli dikkat ve özen içerisinde kampanya süresini centilmenlik içerisinde yürüterek ama kazanarak da neticelendirmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte desteklerinizi dualarınızı istirham ediyorum. Rabbim hepinizden razı olsun. Gümüşhane Belediye Başkanımız üçüncü döneminde yeniden güven tazeledi. Ben kendisini gönülden tebrik ediyorum. İnşallah hizmetler akamete uğramadan devam edecek. Allah nasip ederse de Belediye Başkanımız güçlü bir şekilde kazanacak. Gazamız mübarek olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kalabalık heyet Atatürk Caddesinden yürüyerek Belediye Başkanlığına gitti.

Kaynak: gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER