BAŞKAN ÇİMEN'DEN SON ÇAĞRI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞKAN ÇİMEN’DEN SON ÇAĞRI

Giriş Tarihi: 27 Aralık 2016 - 11:08

Son Güncelleme: 27 Aralık 2016 - 11:08

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’de yaşayan ancak ikametgahları farklı adreslerde olanların ikametgahlarını kent merkezine almaları gerektiğini belirtti.

Başkan Çimen, Gümüşhane merkezde yaşayıp başka yerlere kayıt aldıranların olduğunu ifade ederek, “Kent merkezinde ikamet eden öğrenci ve vatandaşlarımızın ikametgahlarını başka yerlere alındığını duyuyoruz. Gümüşhane’de yaşayan herkesin ikametgahlarını yaşadığı şehre almalarını istiyoruz. Her bir vatandaşımızın yaşadığı kente katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi.

Bu ay sonunda Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2016 yılı nüfus sayımı yapılacağını belirten Başkan Çimen, “Belediyemizin en büyük gelir kaynağı İller Bankası’ndan aldığı paylardır. Bu da ilimizde resmen ikamet edenlerin sayısına göre belirlenmektedir. Bu payın artması belediyemizin ve vatandaşımızın faydasına olacak. Özellikle Gümüşhane’ye gelen öğrencilerin ve ikametgahı köylerde veya başka şehirlerde olmasına rağmen şehir merkezinde ikamet eden vatandaşlarımızın ikametgahlarını şehir merkezine aldırmaları şehrimiz için büyük önem taşıyor. Alınan her ikametgah şehrimiz ve belediyemiz için artı bir avantajdır. Şehrimizde oturduğu halde resmi ikameti olmayan vatandaşlarımızın 31 Aralık 2016 tarihine kadar ikametini şehrimize alması, hizmet kalitemizi artıracağı gibi büyük bir sorumluluğu da yerine getirmiş olacaklar. Tüm hemşerilerimin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek örnek vatandaşlığın gereğini yerine getireceğine inanıyorum” dedi.

Başkan Çimen, ikamet taşıma işlemlerinin son gününün 31 Aralık 2016 tarihi olduğunu kaydetti.

(Kaynak: Gümüşhane Belediyesi Basın Müdürlüğü – 27.12.2016)

 

image_print

HABERLER