Bir Başarı Öyküsü De Gümüşhane’de Yazılabilir Mi? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Bir Başarı Öyküsü De Gümüşhane’de Yazılabilir Mi?

Giriş Tarihi: 07 Kasım 2023 - 23:26

Son Güncelleme: 07 Kasım 2023 - 23:30

Selami Öktem

Amerika Birleşik Devletleri’nde, siyahi bir lise öğrencisi çocuk, çok sevdiği basketbol maçlarını izlerken neden ben de bir basketbol oyuncusu olmayayım diye düşünür. Basketbolu o kadar çok seviyordur ki bütün gün basketbol oynasa bıkmaz. Ancak bir sorun vardır. Lise basketbol takımının antrenörüne kendini kanıtlaması gereklidir ki takıma girebilsin. Oysa seçmelerde takım antrenörü tarafından kısa boylu ve yeteneksiz bulunur.

Bu çocuk sadece ABD’nin değil aynı zamanda dünyanın da yetiştirdiği “en büyük basketbol yıldızı” unvanını taşıyan Michael JORDAN ‘ dan başkası değildir. Oysa Michael JORDAN o gün eve ağlayarak gelir. Hayalleri yıkılmıştır. Belki de pes etmiştir. Eğer o gün dünyaya küsüp bir daha basketbol maçı izlemek istemeseydi belki de bir markette kasiyer olarak çalışıp hem bizleri hem kendini birçok şeyden mahrum bırakarak ölecekti. Peki ne oldu da işler birden değişti?

Eve ağlayarak gelen Michael JORDAN’ı annesi fark eder. Ve ona ne olduğunu sorar. “Takıma giremedim, bana sen yetersizsin, küçüksün dediler.” yanıtını alır. Bunun üzerine annesi kolunu oğlunun boynuna dolar ve “Bak, önemli olan, takımın içinde senin ne kadar küçük olduğun değil; senin içinde ne kadar büyük bir takım olduğudur.” der.

Biliriz ki taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir. Bir araya gelen, bir arada hareket eden damlaların sürekliliği. Michael JORDAN içinde durum farklı değildir. O sene takıma seçilemeyen JORDAN, annesinin destekleri ile sürekli çalışarak ne istediğini bilen bir basketbolcuya dönüşür. Her geçen gün temposunu arttırır. Bir sonraki yıl çalışmaları meyvesini verir ve okul takımına seçilerek basketbol hayatının ilk adımını atar. Sonrasını zaten bütün dünya biliyor.

Yukarıda anlattığım başarı öyküsü, 6 Kasım 2023 Pazartesi günü, Gümüşhane Belediye Başkanlığının 4. kat da bulunan toplantı salonunda saat 15:45 te başlayan Kent Konseyi toplantısında, Belediye Başkanımız Sayın Ercan ÇİMEN’in, Konsey Başkanı Rüstem Demirağ’ın ve başta yönetim kurulu üyesi ve Müsiad Başkanı Baki KARA olmak üzere diğer birçok yönetim kurulu ve genel kurul üyesinin turizm konusundaki heyecanlarını gördükten sonra aklımda beliren onlarca başarı öyküsünden sadece biriydi.

Bütün başarı öyküleri önce ona inananlarla başlar ve bu kişilerin sürekli çabaları ile nihayet bulur. Ben katıldığım toplantıda hayalleri olan ve onları gerçekleştirebileceğine inanan insanlar gördüm. Ben katıldığım toplantıda bu cennet şehrimizin turizmini dert edinen insanlar gördüm. Umuyorum ki oluşacak olan meclis, gereken sürekliliği sağlayacak ve çalışmaları yapacaktır.

Turizm konusunda o kadar bakir bir şehiriz ki gidilecek çok fazla yol var. Küçük bir esinti bile bu şehirde fırtına koparabilir. Küçük bir kıvılcım büyük bir yangına dönüşebilir. Yeter ki tıpkı JORDAN’ın hikayesinde olduğu gibi hayata küsmeden ayağa kalkıp atılması gereken adımları atalım. En başta da bilinçli olalım. İnsanların biraz da bu gerçeği gördüğü için oldukça heyecanlı olduklarını düşünüyorum. Her ne kadar kurulacak meclisin Gümüşhane’nin doğasını, doğal zenginliklerini, ağacını, yeşilini de odağına alacağına inanıyor olsam da neler yapılabileceği konusunda akıl vermek haddim olmadığı için fikirlerimi kendime saklıyorum.

Bir araya gelen, bir arada hareket eden damlaların gücü kadar güçlü bir hareket oluşturmak için önümüzde büyük bir fırsat olduğu aşikâr. Öyle sanıyorum ki; yıllar sonra geriye dönüp baktığımızda bir gün şöyle diyeceğiz; “Gümüşhane turizmi için en önemli adımlardan biri işte o gün atıldı.” TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi olarak katıldığım ve oy kullanarak böyle bir adımın parçası olduğum için mutluyum.  

image_print

HABERLER