BUGÜN ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BUGÜN ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜ

Giriş Tarihi: 18 Mart 2020 - 0:05

Son Güncelleme: 17 Mart 2020 - 21:16

Bugün; “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıl Dönümü”

Her karış toprağı mübarek “ŞEHİT KANI” olan ve  her zerresi “ŞEHİT KOKAN” bir vatanımız, bir ükemiz, bir Türkiyemiz var.

Sırtlanların ve canavarların kol gezdiği bir dünyada şehitlerimizin bize emanet ettiği bu güzel vatanı her zamankinden daha çok korumak, kollamak ve sevmek zorundayız.

Bugün şehitler günü… Bugün ahde vefa günü… Bugün şehitlerimize manevi hediyeler gönderme günü…

Bugün;  Şehitlerimize Hatimler, Yasinler, Fatihalar ve Dualar gönderme günü.

***

Şehitlerimize en güzel hediyeyi Yüce Allah (c.c.) vermiş.

Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de şehitler için şöyle buyuruyor:

“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah’ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar.” (Âl-i İmrân : 169-170)

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) de şehitlikle ilgili şunları söylüyor:

“Cennete giren hiçbir kimse, yeryüzündeki her şey kendisinin olsa dahî dünyaya geri dönmeyi arzu etmez. Sadece şehit, gördüğü ileri derecedeki itibar ve ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeyi ve on defa şehit olmayı ister.” (Buhârî, Cihâd 21; Müslim, İmâre 109)

***

RUHLARINA FATİHA

Bin yıldır İslamiyet’in bayraktarlığını yapan kahraman Türk milleti, dün olduğu gibi bugün de vatanını kanının son damlasına kadar koruyacak ve Allah’ın vadi olan şehitlik mertebesine gülerek koşacaktır.

İslam’ın en örnek ve en istikametli yaşandığı ülke olan güzel vatanımız Türkiye’de bağımsız ve  hür bir şekilde dinimizi en güzel yaşayıp, şanlı ay yıldızlı bayrağımızın göklerde esaretsiz dalgalanması için, ezanımızın en güzel şekilde minarelerden okunması, istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olan İstiklal Marşımızın kıyamete kadar hür ve gür bir seda ile okunması için tarih boyunca canlarını feda eden ve şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  

RUHLARI İÇİN EL FATİHA

image_print

HABERLER