ÇORUH EDAŞ 2016 YILI GÜMÜŞHANE YATIRIM ÇALIŞMALARINI KAMU İLE PAYLAŞTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ÇORUH EDAŞ 2016 YILI GÜMÜŞHANE YATIRIM ÇALIŞMALARINI KAMU İLE PAYLAŞTI

Giriş Tarihi: 19 Aralık 2016 - 23:46

Son Güncelleme: 19 Aralık 2016 - 23:46

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Gümüşhane İl Müdürlüğü kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik hizmeti kapsamında 2016 yılı yatırım programı doğrultusunda il merkezi ve 5 ilçede yatırım çalışmalarını tamamladı.

Tamamlanan çalışmalar sonucunda; Gümüşhane Şehir Şebekesi Master Proje kapsamında Okullar Bölgesi, Vali Konağı ve Polis Lojmanları mevkii, Merkez Karaer Mahallesi Ziya Gökalp Cad. ve Valibey Sokak güzergâhındaki ekonomik ömrünü dolduran eski direk ve açık iletkenler artık yerini daha güvenli ve çevreci olan yer altı elektrik dağıtım şebekesine bıraktı. Oltanbey Mahallesinde artan yapılaşmaya paralel, yaklaşık olarak 500 konut için elektrik altyapı çalışmaları görsel silueti bozmayacak şekilde yer altı olarak tamamlandı.

Tarihi Süleymaniye Mahallesi yol güzergâhında bulunan ve yol yapım çalışmaları sonrasında görüntü kirliliğine yol açan havaii ve eskimiş elektrik dağıtım şebekesi tamamen yer altı alınarak, güzergâh boyunca aydınlatma çalışması yapıldı.

Tamamlanan projeler sonucunda, eski elektrik altyapısından kaynaklanan arızalar ve enerji kesintiler sona erdirildiği gibi şehrin uzun vadedeki ihtiyaçlarını karşılayacak çevreye duyarlı, modern bir elektrik altyapısı oluşturuldu. Aynı çalışmalara paralel olarak söz konusu cadde ve sokak aydınlatmaları modern aydınlatma direkleri kullanılarak yenilendi. Çalışmaları tamamlanan tüm cadde ve sokakların geceleri ışıl ışıl bir görüntüye kavuştu.

Şehir merkezlerinde yapılan çalışmaların yanı sıra köy şebekelerinde de yatırım çalışmaları tamamlandı. Yapılan planlama doğrultusunda 2016 yılı içerisinde aşağıda ki listede isimleri ile birlikte belirtilen köylerde, alçak gerilim şebekeleri yenileme çalışmaları kapsamında ekonomik ömrünü doldurmuş, can ve mal güvenliğini tehdit eden direk vb. elektrik tesisleri yenilerek açık iletkenlerin tamamı kapalı kablo olarak tesis edildi. Bunun yanı sıra artan yerleşime bağlı ihtiyaç olan bölgelerde yeni trafo postaları kurularak, bölgelerin ek enerji ihtiyaçları karşılandı.

5rfd

Bu altyapı tesislerinin devamlılığının sağlanması noktasında Kurumumuza ait yeraltı elektrik hatlarının bulunduğu yerlerde kişi, kurum ya da kuruluşların izinsiz kazı yapmaması, planlama aşamasında elektrik şebekesi varlığının dikkate alınmasının can ve mal güvenliği yönünden hayati önem arz etmektedir.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. bölge için yatırımlarına hız kesmeden devam edecek olup 2017 yılından itibaren tüm bölgede çok daha büyük bir yatırım planlanması yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÇORUH EDAŞ

Gümüşhane İl Müdürlüğü

 

image_print

HABERLER