Devlet Bahçeli: “Yağsız Yemek Olur Da, Yarınsız Türkiye Olamaz” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Devlet Bahçeli: “Yağsız Yemek Olur Da, Yarınsız Türkiye Olamaz”

Giriş Tarihi: 08 Mart 2022 - 15:45

Son Güncelleme: 08 Mart 2022 - 15:51

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin Grup Toplantısında konuştu.

Konuşmasında gündemi değerlendiren Bahçeli’nin değindiği konulardan biri de Ayçiçek yağı konusu idi.

Bahçeli, Ayçiçek yağı spekülasyonları ile ilgili şunları söyledi:

 “İnternette oluşan kara borsada sanki altın satar gibi yağ satanlar onurlarını da satmışlardır”

Son günlerde ayçiçek yağları konusunda yaşanan spekülasyonlara da değinen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

 “Talebi kamçılayarak ayçiçek yağının fiyat artışını tetikleyen fırsatçılar, rafların boşalmasıyla birlikte internette oluşan kara borsada sanki altın satar gibi yağ satanlar onurlarını da satmışlardır. 5 Litrelik yağın fiyatı bir gün içinde 150 lira sınırına dayanmıştır. İstanbul ve Ankara’daki marketlerde milletimizin asaletine yakışmayan ilkel görüntüler herkesin, hepimizin yüreğini sızlatmıştır. Sosyal medya üzerinden provokasyon rüzgarı estirilmiştir. Yağ fiyatlarının zamlanacağı, stokların ise tükendiği iddia edilmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı bu kuyruklu yalanı tekzip etmiş olsa da, marketlerde izdiham oluşmuş, raflar hücuma uğramış, insanlarımız birbirine girmiştir. Toplam ayçiçek üretimimizin 2021 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 17 yükseldiği, iç tüketim ve talebin artmasından dolayı yağ ihtiyacının bir bölümünün ithalat yoluyla karşılandığı bilinen bir husustur. Rusya-Ukrayna arasındaki savaştan kaynaklanan sorunların telafisi ve bitkisel yağ arzında herhangi bir sorun yaşanmaması maksadıyla gerekli tedbirlerin alındığı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanmıştır. Ülkemizde 1 ya da 1,5 aylık tüketime yetecek ayçiçek tohumu ve ayçiçek yağı kaldığına dönük iddialar bütünüyle yalandır, aldatmadır, saptırmadır. Çok nazik ve hassas günlerden geçtiğimiz bir sırada, iç işgal cephesinin yağ üzerinden gerçek dışı beyanlarla toplumsal panik halini körüklemesi en hafif tabirle şerefsizliktir.”

“Bugünkü CHP varken, biliniz ki düşmana gerek yoktur “

Muhalefet demenin Türkiye’ye karşı cephe açmak, ayağa pranga vurmak olmadığını kaydeden Bahçeli, “Sanal ve sipariş yağ krizinin orkestra şefi yine Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Ey CHP, bir kez olsun bizi şaşırtın, numune de olsa bizi yanıltın. Bu kadar mı nefret dolusunuz? Bu kadar mı öfkenize yenildiniz? Akaryakıt ve yağ kuyruğundan bahseden siyasi keneler, asıl siz söyleyeniz, kimin kuyruğu, kimin uyruğu, kimlerin uydusu oldunuz? CHP’liler diyor ki, millet evine ayçiçek yağı alamaz hale gelmiş. Kemal Derviş’in yetiştirmesi demiş ki, ‘savaş Ukrayna’da, ambargo Rusya’da, kıtlık ve kuyruklar Türkiye’de.’ Bugünkü CHP varken, biliniz ki düşmana gerek yoktur. Bugünkü CHP vaziyet almışken, milli güvenliğimizin, milli ekonomimizin, milli birlik ve dayanışma ruhumuzun dış kaynaklı saldırı ve suikastlara uğramasına ihtiyaç bulunmamaktadır. Zalimlerin vekâleti CHP’dedir. Küresel emperyalizmin kanlı eli CHP’nin üzerindedir” ifadelerini kullandı.

   “Yağsız yemek olur da, yarınsız Türkiye olmaz, olamaz”

 Ucuz yağ alabilmek için marketlere yığınak yapılmasının, insanların birbirinin üstüne çıkma pahasına yağ almak için telaşlanmasının yakışmayan, vakarı ve sağduyuyu yansıtmayan köhne görüntüler olduğunu vurgulayan Bahçeli şunları kaydetti:

  “Yağsız yemek olur da, yarınsız Türkiye olmaz, olamaz. Hamd olsun yağımız da var, yakacağımız da var, unumuz da var, tuzumuz da var. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği’nin, Azak Denizi’nde Türkiye’ye ait 15 geminin geçişine izin verilmemesiyle ülkemizdeki yağ stoklarının azaldığını ve durum böyleyken Nisan ayının ortasına kadar yetecek yağımızın kaldığını açıklaması da sorumsuzluktur. Türkiye barış ikliminin yeşermesi için mücadele ederken, ateşkes için çağrı üstüne çağrı yaparken, ortalığı karıştırmanın anlamı ve açıklayıcı gayesi nedir?  Hiç kimse merak etmesin, günü saati geldiğinde, tansiyon düştüğünde Azak Denizi’nde bekletilen gemilerimiz de limanlarımıza sağ salim yanaşacaktır. Bölge yanarken, dünya diken üstündeyken, Türkiye’de sinekten yağ çıkarıp toplumsal huzuru bozmaya, gerçekleri çarpıtmaya kalkışanlar dürüst olmayan, samimi olmayan, vatanperver olmayan çevrelerdir.”

  Fırsatçıların, fesat yuvalarının, karaborsa şebekelerinin üzerine gidilmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeli, “Spekülatörleri doğduklarına pişman etmeliyiz. Toplumsal huzura kast etmeyi hedefleyen mihrakları yağ bağlamış doymaz kursaklarıyla hesaba çekmeli, burunlarından fitil fitil çıkartmalıyız. Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler sebep olmuşsa bunun bedelini Türk mahkemeleri önünde ödemelidir. Bunlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bilinmelidir ki, yağımıza kıymazsak çöreği kuru yeriz. Emperyalizmin dönen çarkında yağ olanların, Batı’ya yağcılık yapanların, Türkiye düşmanlarıyla ballı börekli hale gelenlerin tuzaklarını bozacağız, tezgahlarını kıracağız, oyunlarını alt üst edeceğiz” dedi.

image_print

HABERLER