Engelli Komisyonu Başkanı Tuncer’den Sitem Var - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Engelli Komisyonu Başkanı Tuncer’den Sitem Var

Giriş Tarihi: 29 Eylül 2016 - 14:29

Son Güncelleme: 03 Ekim 2016 - 18:50

Memur Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu Başkanı Coşkun Tuncer, Sosyal medya üzerinden facebook sayfasında Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yeni binası ile ilgili sitemde bulundu.

Memur Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu Başkanı  Coşkun Tuncer, Sosyal medya üzerinden facebook sayfasında Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yeni binası ile ilgili sitemde bulundu.

Coşkun Tuncer’in açıklaması şöyledir:

“Engelliler ve yaşlılar gibi hassas bir kitleye hizmet sunan yani bu kitlenin anası diye nitelendirdiğimiz Aile ve Sosyal Politikalar (ASP.) Gümüşhane İl Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasına taşındı.

Engelli bir vatandaş olarak hayırlı olsun demek gelmiyor içimden.

Niye mi: Bizler engelliler olarak sahip olduğumuz haklarımız ışığında biliyoruz ki, bütün devlet dairelerinin, yerel yönetim binalarının bütün engellilerin, yaşlıların, tekerlekli sandalyedeki insanların rahatlıkla ulaşabileceği ve girebileceği yerler olarak düzenlenmeleri gerekir.

Eğer Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar (ASP.) İl Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasını gidip gören gerek engelli ve yaşlı gerekse de diğer vatandaşların bu serzenişime hak vereceklerine hatta bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diyeceklerine de inanıyorum.

Düz bir cadde de bile yürümekte zorlanan ister görme, ister ortopedik engeli, isterse de astımlı bir hasta ya da yaşlı bir vatandaş olsun, Gümüşhane’nin en dik ve en engebeli noktalarından birine adeta ulaşılmaz bir kale misali inşa edilen, engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için hizmet veren bu binaya nasıl ulaşacak ve nasıl hizmet alacak.

Veyahut çocuk parası almak için müracaat eden hiçbir engeli olmayan vatandaşların, biz zorlukla ulaşabildik siz engelliler özellikle de kışın nasıl oraya nasıl çıkacaksınız, sitemini duymuş olmak acı veriyor doğrusu.

Binanın hale hazırda tamamen bitmemiş olması ve internet sisteminin henüz hizmete girmeyişi sebebiyle hiçbir işlem yapılmadan geri çevrilen vatandaşların durumu da çabası.

Şimdi tekrar soruyorum: ENGELLERİ KALDIRMAKMI ENGEL KOYMAKMI!”

image_print

HABERLER