ERDEMİR AKAGÜN’ÜN “GSM BAZ İSTASYON VERİCİLERİ” TAKİBİ DEVAM EDİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ERDEMİR AKAGÜN’ÜN “GSM BAZ İSTASYON VERİCİLERİ” TAKİBİ DEVAM EDİYOR

Giriş Tarihi: 13 Aralık 2016 - 15:05

Son Güncelleme: 13 Aralık 2016 - 15:05

Gümüşhane eşrafından  Erdemir Akagün’ün yıllardır süren Gümüşhane merkez ilçedeki GSM vericilerinin kaldırılması mücadelesi devam ediyor.

Tüm Türkiye’de ilk defa GSM vericilerinin çatılardan sökülmesi ile ilgili Yargıtay kararı aldıran Erdemir Akagün, haber sitemize yaptığı açıklamada  İdarenin Yargıtay kararını uygulamadaki gecikmişliğine değinerek  “2012/4270 nolu Yargıtay 1. Hukuk dairesi kararı aslında tüm çatılardaki GSM vericilerinin kaldırılması için emsal karar olması gerekirken,  bu kararın alınmasına sebep olan Gümüşhane merkez ilçedeki binanın  çatı katındaki vericilerin bile sökülmesinde gereği tam yapılmamıştır” dedi.

Kendi yaptığı tespitlere göre Gümüşhane’de 72 adet GSM baz istasyonu olduğunu belirten Erdemir Akagün şunları söyledi: “Gümüşhane zaten radyasyon oranının yüksek olduğu bir şehir. Atom Enerji Kurumu bu bilgileri sürekli yayımlıyor. Bu yüksekliğin olduğu Gümüşhane merkez ilçede 72 ayrı noktadaki baz istasyonunun  yayımladığı radyasyon da buna eklendiğinde insanlarımızın  hayatı önemli bir tehdit altında demektir. Bu konuya yetkililer kalıcı çözüm bulmalıdır. Geçen hafta basında yer aldı; İstanbul Çamlıca’daki baz istasyonlarını devletin kaldırıp, hepsini yüksek bir direğe taşıyacakları bilgisi yer aldı. Gümüşhanemizde de bu olabilir. 72 istasyon şehir içinden kaldırılıp, Kuşakkaya ve Mezire yamacı tepesine konulacak iki güçlü istasyonla bu olay çözülebilir. Bu konu çok önemlidir. Yetkililerimizin bu soruna acil olarak eğilmesi gerekir.” Dedi.

image_print

HABERLER