GAZETECİ – YAZAR HÜSEYİN ÇELİK’TEN GÜMÜŞHANE’YE 5 YILDIZLI OTEL YERİNE 5 YILDIZLI KENT MEYDANI TEKLİFİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GAZETECİ – YAZAR HÜSEYİN ÇELİK’TEN GÜMÜŞHANE’YE 5 YILDIZLI OTEL YERİNE 5 YILDIZLI KENT MEYDANI TEKLİFİ

Giriş Tarihi: 12 Ekim 2016 - 13:34

Son Güncelleme: 12 Ekim 2016 - 13:36

Gümüşhane Gümüşkoza Gazetesi Sahibi ve Başyazarı Hüseyin Çelik, 11 Ekim 2016 Salı günü çok önemli bir konuyu köşesine taşıdı.

Hüseyin Çelik, Gümüşhane merkezinde yer alan Gümüş Otel kompleksi ve çevresinin kent meydanı ve yaşam alanı olmasını teklif etti.

Gazeteci – yazar Hüseyin Çelik’in köşe yazısı şöyledir:

Milletvekili Akgül’e açık çağrımızdır

Gümüşhane de geçtiğimiz yıl ihale edilen ve yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi için, geçtiğimiz günlerde ”Şehrin göbeğine gençlik merkezi yapmanın hata olduğunu, kentin merkezine yapılan bu eseri her gördüğümde Gümüşhane’nin bağrına saplanmış hançer hissediyorum” demiştiniz.

Yine geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen 29 Aylık icraatını anlatırken Gümüşhane Valisi Sayın Okay Memiş’de İl Genel Meçlisi’nden geçen kararla yıkımına karar verilen, Gümüş Otel’in Turizme kazandırılması için yıkılarak yerine 5 yıldızlı bir otel yapılacağını açıklamıştı.

Gümüşhane halkıyla içli dışlı olan bir basın kuruluşu olarak, kamuoyunun bu konuda beklentisini iletmek istiyoruz. Doğrusu bizde esnafımız gibi düşünüyoruz.

Sayın Vekilimiz… Gümüşhane’de nefes borusu vazifesi görecek hiçbir yeşil alan bırakılmadı. Zatıâliniz de zaten bu yüzden eski stadyumun yeşil alan kalmasından yanaydınız. Bu gerçekten bahisle diyoruz ki; ‘Gümüş Otel ve yanındaki AKM’nin de bulunduğu İl Özel İdaresine ait binayı da dâhil ederek, eski tarihi köprünün yanındaki Emniyet Karakolunu da içine alacak şekilde bu alanı Belediyenin yanındaki parkla birleştirerek Gümüşhane’ye yepyeni bir yaşam merkezi kazandıramaz mıyız? . Bizler yaşam merkezi diyoruz sizler isterseniz şehir meydanı deyin… İster park deyin… Adını ne koyarsanız koyun… İlimize yapacağımız bu projenin örnekleri var. İlk aklımıza gelen, Osmanlı eseri olan BosnaHersek’teki Mostar köprüsü. Bizler de Gümüşhane’de turizmi harekete geçirip kentle birleştirmek istiyorsak Tarihi köprüyle beraber burayı şehrimize kazandıralım. Kendi insanımıza bir küçük yaşam alanı açalım. Turizme şehrimizi böyle açabiliriz. Bu alanın altını turizm firmalarının büyük ve küçük araçlarına, park yapalım, parkın altına yine şehrimizin en büyük sorunlarından biri olan Bay ve Bayan lavabolar ile birer mescit yapalım. Üstüne kent merkezi ve Harşit ıslahı ile yapılacak olan alanın etrafına yerel el sanatlarını yansıtan küçük işletmeler koyalım. Gelen turist hem tarihi köprüyü görsün hem dinlensin, hem ihtiyaçlarını görsün.  Trafiğe de katkı sağlayalım. Belediyenin önüne döner kavşak koyarak şehrin trafiğini iki yönlü akıtalım.

Sayın Vekilimiz… Bu şehrin otelden önce yaşam kaliteli Kent merkezine ihtiyacı var. Bu alana otel yaparsak ve yarın yanlış olduğunu anlarsak geri dönemeyiz. Ama park yaparsak ve yanlış olduğunu anlarsak dönüp otel yapabiliriz. İşadamlarına yer gösterirsek şehrin giriş ve çıkışlarında oralara otel yapabilirler. Bu alanı sizde yardımcı olursanız (Özel İdarenin yeri olduğu için) kent merkezi yaşam alanı olarak tahsis edelim.

Gelin hep beraber bu şehrin merkezine ikinci bir hançeri saplamayalım. Sayın vekilim şehre ikinci bir hançerin saplanmasını istemiyorsanız bu şehrin en etkili kişisi olarak bu projeyi gelin hayata geçirelim. Bu şehrin STK’ları bu konuda hep yanınızda olacaktır. Bundan emin olunuz. Bu şehre büyük bir eser kazandırabilirsiniz. Otelden gelecek parada bu şehrin insanlarına harcanacak, bu hizmette bu şehrin insanlarına yapılacak. Hep beraber bunu hayata geçirelim.

Yarın pişmanlık duymayalım.

image_print

HABERLER