GÜMÜŞHANE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNDE İMPLANT UYGULAMASI BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNDE İMPLANT UYGULAMASI BAŞLADI

Giriş Tarihi: 07 Kasım 2016 - 20:28

Son Güncelleme: 07 Kasım 2016 - 20:28

Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Nisan 2016 tarihinden itibaren İMPLANT yapılmaya başlandı.

Konu ile ilgili detaylı bir açıklamada bulunan Gümüşhane Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimlerinden Periodontoloji Uzmanı Dt. Malike ASLAN KEHRİBAR şu ifadelerde bulundu.

İmplantın Tanımı: İmplant; herhangi bir nedenle kaybedilmiş olan dişlerin yerine fonksiyon ve estetiği sağlamak için koyulan yapay diş köküdür. İmplant; bir şeyi ekmek, dikmek anlamında kullanılan latince bir kelimedir.

Diş hekimliğinde kullanımı “dental implant”tır. Dental dişle ilgili demektir.

Kullanılan Malzeme: Dental implantlarda kullanılan metal “titanyum”dur. Titanyum biyo uyumluluğu (doku dostu) yüksek bir materyaldir.

İmplantın Uygulama ve Aşamaları: 20 yaş ve üzeri sistemik durumu implant cerrahisine uygun hastalarda uygulanır.

Dişsizlik şikayetiyle Merkezimize başvuran hastalarımızı klinik (ağız içi) ve radyografik olarak muayene ediyoruz. Sonrasında yapılacak olan protezin planlamasına geçiyor ve ihtiyaç duyulan implant sayısını aşağı yukarı belirleyerek hastayı bilgilendiriyoruz. Bu aşamadan sonra,  İmplant uygulanıp, sonrasında osseointegrasyon (kemikle kaynaşma) süreci başlar ve bu süre ortalama 3-4 ay kadar sürer. Bu sürenin sonunda protez aşamasına geçilir. Bu aşamada ise ölçü alma, prova ve protezin teslimi yapılarak tedavi ve süreç tamamlanmış olur” dedi.

İmplant’ın özen, sabır ve uzun süren bir Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti olduğunu da kaydeden Diş Hekimi KEHRİBAR “hastalarımızın implant öncesi ve sonrasındaki farkı gördüklerinde yaşadıkları mutluluğa vesile olan biz hekimleri de fevkaladesiyle memnun ettiğini belirterek,” İmplant uygulaması devam eden ve ya tamamlanan hastalardan şu ana kadar olumsuz bir geri dönüş alınmadıklarını hatta bir çoğunun tedavileri devam ederken beraberlerinde implant ihtiyacı olan yakınlarını teşvik ederek birlikte geldiklerini de” hatırlattı.

Periodontoloji Uzmanı Dt. Malike ASLAN KEHRİBAR ayrıca, şuana kadar hastane tarafından alınan 80 adet implanttan 50 sinin başarıyla hastalara uygulandığını, Osseointegrasyon (kemiğe kaynaşma) süreci tamamlanan hastaların protezlerinin yapılmaya başlandığını, Bu implantların bir kısmının tamamlandığını bir kısmının da devem ettiğini de sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili konuşan Merkez Başhekimi Dt. Yunus YALÇIN ise, ”toplumun gereksinimleri ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda sürdürdüğümüz Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerini daha etkin bir şekilde artırarak vatandaşlarımıza en iyi şekilde sunmanın gayreti ve çabası içinde olacağız” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Khb. Basın ve İletişim Birimi)

image_print

HABERLER