GÜMÜŞHANE BAŞSAVCISI BOZAN ÇEVİK: “BİZ DEVLETİ TEMSİL EDİYORUZ, BİZ KİMSEYE KİN GÜTMEYİZ” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE BAŞSAVCISI BOZAN ÇEVİK: “BİZ DEVLETİ TEMSİL EDİYORUZ, BİZ KİMSEYE KİN GÜTMEYİZ”

Giriş Tarihi: 07 Aralık 2016 - 13:20

Son Güncelleme: 07 Aralık 2016 - 13:23

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, 7 Aralık 2016 Çarşamba günü Gümüşkoza Gazetesi’nde FETÖ ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

BAŞSAVCI BOZAN ÇEVİK’İN FETÖ ÖRGÜTÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

“FETÖ üyeleri gizliliğe inanılmaz derecede riayet ediyorlar. Kesinlikle telefonla irtibat kurmuyorlar, yüz yüze görüşüp buluşma yerlerini belirliyorlar, telefonla görüşecekler ise ankesörlü telefonla görüşüyorlar. 1995 yıllardan itibaren bu uygulamayı yapan bir gizli yapı ile karşı karşıyayız. Herkes şundan emin olabilir. Tutuklamak için atılı suçları işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut deliller olması gerekir. Biz elimizde somut delil olmayan hiç kimseyi tutuklamaya sevk etmiyoruz. Mahkeme de zaten tutuklamaz. Hukukta matematikte olduğu gibi mutlak doğru yoktur. Biz tutuklamaya sevk ettiğimiz tüm şahıslar ile ilgili bu sevk maddesinde ki suçu işlediğine dair kuvvetli şüphe var diye tutuklamaya sevk ediyoruz. Hâkim de o gerekçe ile tutukluyor. Bizim kuvvetli şüphe olarak değerlendirdiğimiz bir delili bir başkası farklı bir şekilde yorumlayabilir. Zaten hukukta güzel olan taraf ta budur. Biz bir tez ortaya atarız, karşı tarafta anti tezini, mahkeme de sentez yaparak bir karar verir. Bu üçlü saç ayağı çok önemlidir. Sağlıklı bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Biz devleti temsil ediyoruz. Biz kimseye kin gütmeyiz. Kin gütme saikı ile hareket etmeyiz. Dosyada ki delil durumuna göre işlemleri yapıyoruz. Elimizde somut deliller varsa mahkeme karşısına çıkartıyoruz”

Zaman zaman tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de etkin pişmanlık kapsamında tahliyelerin olduğunu kaydeden Başsavcı Çevik, Eski Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan’ın tahliyesinin de  ‘Etkin Pişmanlık’ kapsamında olduğunu ifade etti.

(KAYNAK: GÜMÜŞKOZA GAZETESİ)

 

image_print

HABERLER