GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ÇİMEN “BAŞKA İLLERE İKAMET” TAŞIYANLARI UYARDI… - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ÇİMEN “BAŞKA İLLERE İKAMET” TAŞIYANLARI UYARDI…

Giriş Tarihi: 16 Aralık 2016 - 22:02

Son Güncelleme: 16 Aralık 2016 - 22:02

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen; Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere çeşitli okullarda okuyan veya Gümüşhane’de memurluk yapanlar dahil, tüm vatandaşlara bir SMS mesajı göndererek “Nüfus nakli konusunda” uyarıda bulundu.

Bilindiği gibi; tüm illerin, ilçelerin, belde ve köylerin nüfusları 2016 yılı sonu baz alınarak ortaya çıkacağı için, Aralık ayı içinde pek çok il, ilçe ve belde yetkilileri nüfuslarını artırmak için çalışmalar yapıyor.

Bazen, bu çalışmalar sırasında ikamet ettiği bir merkezden, ikamet etmediği bir il’e de ikamet taşıma çalışmaları dikkat çekiyor.

Bu bağlamda; Gümüşhane merkez ilçede ikamet edip, merkez ilçede üniversitede okuduğu halde, yasal yaptırımları bilmeyen bazı öğrencilerin ikametlerini başka illere aldırdıkları söylentilerine son noktayı Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen koydu.

Başkan Çimen, bütün öğrenci ve vatandaşları SMS ile uyardı.

Başkan  Çimen’in SMS mesajı şöyledir:

“Değerli Hemşerilerim!

İlimizde ikamet etmesine rağmen, başka il, ilçe veya beldelere ikametgâhını taşıyan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için özen göstermeleri gerekmektedir.

Unutmayın! 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanununun 50. 51. ve 68.ı maddeleri gereğince vatandaşlarımızın gerçeğe aykırı ikametgâh beyanında bulunması halinde, 1000 (bin) tl idarı para cezası uygulanacaktır.

Ercan çimen Gümüşhane Belediye Başkanı”

 

 

image_print

HABERLER