Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’e Bir Sosyal Proje Çağrısı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’e Bir Sosyal Proje Çağrısı

Giriş Tarihi: 21 Nisan 2024 - 10:55

Son Güncelleme: 21 Nisan 2024 - 10:55

Hasan Pir

31 Mart yerel seçim sürecinde ülke genelinde belediye başkan adaylarının “sosyal belediyecilik projesi” vaatlerinin ön plana çıktığını gördük.

Maddi imkanları iyi olan belediyelerin başkan adayları, özellikle dezavantajlı grubu oluşturan yaşlılara, emeklilere, engellilere çeşitli yardım projesi vaatlerinde bulundular.

Ülkemiz genelinde kimi başkan adayları emeklilere her ay para yardımı sözü verirken, kimi belediyeler de su parası almama, doğalgaz parasına katkı sağlama, her ay belirli miktarda et yardımı yapma gibi çeşitli vaatler yaptılar.

Gümüşhane Belediyesi maddi imkanları sınırlı bir belediye. Dezavantajlı gruplara paralı hizmet sunma imkânı yok. Ama, sosyal proje denilince akla hemen para da gelmemeli. Parasız da insanları mutlu edecek projeler uygulanabilir.

Bu bağlamda yeni Belediye Başkanımız Sayın Vedat Soner Başer’e içinde para olmayan, insan ve hizmet mantığı olan bir sosyal proje teklifinde bulunmak istiyoruz.

İl dışında görev yapan bir hanım hemşerimiz anlattı. Annesinin yaşlı olduğunu ve Gümüşhane merkez ilçede tek başına ikamet ettiğini belirterek annesinin iki ayda bir de olsa ev temizliğini yaptırmak için Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl  Müdürlüğü’ne müracaat ettiğini fakat annesinin babasından kalma malül emekliliği maaşı alması nedeniyle bu kurumların ev temizliği için kendilerine olumlu bir cevap vermediğini belirtti. 70 yaşındaki hasta bir anne, 10 bin lira emekli maaşı alıyor diye ev temizlik hizmetinin yapılmaması sosyal devlet mantığı ile bağdaşmayan bir durum değil midir?

İşte tam da böyle bir durumda Gümüşhane Belediyesi devreye girmeli ve yaşlı ve engelli insanlarımızın evlerinin periyodik olarak genel temizliğini yaptırmalı diye düşünüyoruz.

“Yaşlı” Tanımına Giren Zengin Fakir Her Vatandaşımıza ve Engelli Vatandaşlarımıza Bu Hizmet Verilmeli

Yaşlılığın yaş sınır tanımını devlet belirlemiş. Dünya Sağlık Örgütü ve benzeri diğer uluslararası kuruluşların kabul ettikleri yaşlı tanımı 65 yaş ve üstü bireyleri kapsıyor. Türkiye’de de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na kadar birçok kurum yaşlı tanımında alt yaş sınırı 65 olarak kabul ediyor.

Bu sınır baz alınarak 65 yaş üstü bireylerin ve engelli bireylerin kendilerinin istemeleri halinde evlerinde genel temizlik Belediye tarafından yaptırılabilir. Bu hizmetlerde temizlik maddeleri de kişiler tarafından karşılanabilir. Sadece insan kaynağı ve bir de belediyenin demirbaşı olan  süpürge makinaları ve benzeri araçlar kullanılabilir.

Gümüşhane Belediyesi’nin ve bağlı şirketinin temizlik maksatlı olarak istihdam ettiği çok sayıda çalışan olduğu biliniyor. Bu çalışanlardan ikişerli üçerli oluşturulacak 3-4 ekip ile Gümüşhane’de bu sosyal hizmet beş kuruş harcanmadan yapılabilir.

Seçildiğinde vatandaşlarımızla istişare edeceğini sık sık vurgulayan Belediye Başkanımız Sayın Vedat Soner Başer’e bir vatandaş olarak biz de vatandaşlarımızın bu çok önemli ihtiyaçlarını iletmiş olduk. Bundan sonra takdir Sayın Başkanındır.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER