GÜMÜŞHANE ÇORUH EDAŞ’TAN, ÖĞRENCİLERE ENERJİ TASARRUFU BİLGİLENDİRMESİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÇORUH EDAŞ’TAN, ÖĞRENCİLERE ENERJİ TASARRUFU BİLGİLENDİRMESİ

Giriş Tarihi: 17 Ocak 2017 - 23:09

Son Güncelleme: 17 Ocak 2017 - 23:09

Çoruh EDAŞ Gümüşhane İl Müdürlüğü, Gümüşhane Dumlupınar Ortaokulu ve Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu öğrencilerine “Enerji Tasarrufu ve Verimliliği” konusunda bilgiler verdi.

Hayatımızda büyük önemi olan enerjinin bilinçli bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla her yıl ocak ayının ikinci pazartesi günü ile başlayan hafta, “ENERJİ TASARRUFU HAFTASI” olarak kabul edilmektedir

“Ya enerjisiz gelecek, ya da enerji sizinle gelecek” sloganıyla yola çıkan Çoruh Edaş Gümüşhane Dumlupınar Ortaokulu ve Yusuf Çiftçi İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Yatırım Grup Şefi Orkun KOÇ tarafından, küçüklere, enerji kaynaklarının akılcı ve verimli kullanılmasının ve enerji tasarrufunun önemi konusunda bilgiler aktarıldı.

Öğrencilere, enerjinin hayatımızdaki rolü ve öneminin yanı sıra; enerji kaynaklarının verimli ve bilinçli kullanılmasının yolları ile ilgili bilgiler aktarılırken aynı zamanda elektrik konusunda merak ettikleri konularla da ilgili merak ettiklerini sorma şansını elde ettiler.

Enerji tasarrufu konusunda çocuklarda erken yaşta bilinç oluşturmak ve alışkanlık kazandırmak amacıyla hazırlanan eğitimlerin, ilerleyen günlerde Çoruh EDAŞ hizmet bölgesi geneline yayılması hedefleniyor.

(Kaynak: Çoruh EDAŞ Gümüşhane İl Müdürlüğü)

 

image_print

HABERLER