Gümüşhane Kamu Yönetimi Kürtün'deydi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Kamu Yönetimi Kürtün’deydi

Giriş Tarihi: 25 Eylül 2016 - 12:58

Son Güncelleme: 03 Ekim 2016 - 9:44

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, istişare toplantısında 24 Eylül 2016 Cumartesi günü Kürtün ilçemize bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiler.

Kürtün İlçesi M. Oltan Sungurlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Okay Memiş, Milletvekili Hacı Osman Akgül, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, kurum müdürleri, Kürtün İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Güvendi, sivil toplum örgütü temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılışında, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut ve Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül’ün selamlama konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada, Kürtün’de yapılacak işlerle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldiklerini kaydeden Sayın Vali Okay Memiş; “Bizler kendi kafamıza göre iş yapmayacağız, sizlere danışacağız. Sizlerle konularımızı istişare etmeye geldik. Benim Kürtün’e kaçıncı defa gelişim artık saymıyorum. Epeyce sık geliyoruz. Kürtün’ü, özellikle bütün köyleriyle birlikte adeta turizm bahçesi gibi değerlendiriyoruz. Kazıkbeli, Güvende, Erikbeli, Kadırga yaylaları ve diğer ovaları ile beraber Kürtün adeta yalancı cennet. Evet zor bir coğrafya, zor bir topografya ama aynı zamanda fırsatlarla dolu bir coğrafya. Özellikle turizm açısından biz bu konuyu böyle değerlendiriyoruz. Trabzon’a çok yakın mesafede, sahile en yakın mesafedeyiz. Bu doğal zenginliklerimizi, Türkiye’ye ve bütün bölgeye açmayı hedefliyoruz ve planlıyoruz. Buraya ders çalışmaya geldik ödevimizi yapmaya geldik. Öyle odalarımızda, konutlarımızda oturup yatma şeklinde bir düşüncemiz yok. Sorunları yerinde görüp çözüm üretmeye geldik. Bu toplantıları bundan sonra düzenli olarak yapacağız. Sayın Milletvekillerimiz, kurum amirlerimiz ve muhtarlarımızla birlikte dün Torul’daydık, bugün Kürtün’deyiz. İleriki günlerde Kelkit’te, Şiran’da, Köse’de aynı şekilde toplantılarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane’nin 320 köyü ve 440 yaylası olduğunu hatırlatan Sayın Valimiz, “Bu yaylaların da çoğu Kürtün’de.  Yol ağımız da bir o kadar fazla.  İl Özel İdaresi’nin 2016 bütçesi toplam 35 milyon TL, bunun 12 milyon TL’si de yatırım bütçesi.  Bu çok büyük bir rakam değil. Ben göreve başlayalı 3 ay oldu. Bunun bir ayı, darbeyle uğraşmakla geçti biliyorsunuz.  Bu kadar kısa bir süre içerisinde bu 12 milyondan daha fazla iş ihale ettik.  Bunun da çoğunluğu Kürtün’de. Ben Sayın Hacı Osman Akgül Milletvekilimize ve Sayın Cihan Pektaş Milletvekilimize şükranlarımızı sunuyorum. Çünkü yapmış olduğumuz ihaleler, kendilerinin bize merkezi idareden aktardığı kaynaklarla yapabildiğimiz hizmetlerdir. Aynı zamanda adeta üçüncü milletvekilimiz gibi olan Ahmet Gündoğdu Bey’e ve Şiranlı olması hasebiyle bizim için çok önemli bir güç olan Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık’a huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Hedeflerimiz var planlamalarımız var. Planlamalarımızı yaptık, dersimizi çalışıyoruz, ödevimizi yapıyoruz. Allah nasip ederse en geç iki yıl içerisinde bütün yollarımızı asfaltlayacağız yahut da betonlayacağız. İçme suyu sorunu olan köyümüz hemen hemen yok gibi. Onu zaten Allah’ın izniyle halledeceğiz. Ama bu coğrafyanın en önemli sorunu yol sorunu. Bunun için carmix diye bir kamyon var. Onu satın aldık İl Özel İdaresi’ne. Onu önce Kürtün’de görevlendireceğiz. Sadece çimentosunu vermek suretiyle yollarımızı betonlayacağız. Allah’ın izni ile başarılı olduğumuzda bir başkasını alacağız, diğer ilçelerimizde bu betonlamayı halledeceğiz.” diye konuştu.

Toplantı daha sonra, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut ve Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat’ın Kürtün hakkında yapmış oldukları bilgilendirme sunumları, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile köy ve mahalle muhtarlarının talep ve sorunlarını dile getirmesiyle devam etti.

Toplantının ardından Vali Okay Memiş, Milletvekili Osman Akgül; beraberindekilerle birlikte Çağlayandibi Şelâlesi, Örümcek Ormanları ve Akköy Hidroelektrik Santrali’ne ziyarette bulundular.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER