GÜMÜŞHANE SAĞLIK SEN’DEN FİLM YAPIMCILARINA HEMŞİRE TEPKİSİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE SAĞLIK SEN’DEN FİLM YAPIMCILARINA HEMŞİRE TEPKİSİ

Giriş Tarihi: 15 Aralık 2016 - 16:08

Son Güncelleme: 15 Aralık 2016 - 16:08

Gümüşhane Sağlık Sen Şube Başkanı Yunus YILMAZ,  Murat Boz’un başrollerini oynadığı ‘Dönerse Senindir’ filmindeki hemşire sahneleri ve medyaya düşen fotoğraflar nedeniyle tepki gösterdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan şube Başkanı Yunus YILMAZ;Sanatçı Murat Boz’un başrolünü oynadığı, bir sinema filminde, hemşirelik mesleğini rencide edici, gerçekle ilgisi olmayan sahnelere yer verilmesi, canını dişine takarak, bu hizmeti sunan hemşireleri rencide etmiş ve incitmiştir.

Bir meslek grubunu rencide edici, incitici, cinsel anlamda ön plana çıkaran görüntülere yer verilmesi art niyet değilse bile büyük bir aymazlık, hadsizlik olduğunu belirten YILMAZ; Kutsal bir meslek olan Hemşirelik mesleğinin onuru bu tür reklam, klip ve senaryolarla zedelenmektedir. Hemşireleri bu tür senaryolarda küçük düşürmek, halkın gözündeki  imajını da kötü yönde etkilemektedir. Hemşirelik Ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini korumak, geliştirmek ve hasta olduğunda iyileştirmek amacına yönelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve disiplini olarak tanımlanmaktadır. Bu kutsal mesleği icra ederken bazen bir anne şefkatiyle bazen bir evlat merhametiyle hastalara kusursuz hizmet veren değerli hemşirelerimize yapılan bu paylaşımları kınıyoruz dedi.

Sağlık Sen  Genel Merkezimiz Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, Sağlık Bakanımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza  bu onur kırıcı, rencide edici film konusunda gerekli müdahalelerde bulunmaya davet etmiştir.

Yine Genel Merkezimiz tarafından  filmin yapımcılarının, bu sahnelerde ısrarcı olmaları halinde, Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı’dan; hemşirelik mesleğine ve onuruna sahip çıkarak filmin bu şekilde gösterime girmesine izin verilmemesi  yönünde talepleri olmuştur.

Tüm Sağlık Çalışanlarımızı, Cumhurbaşkanlığı BİMER sistemine şikayete davet Gümüşhane şube Başkanı Yunus YILMAZ, Başta Murat Boz olmak üzere, söz konusu filmin yapımcı ve yönetmenini de hemşirelerden derhal özür dilemelidir dedi.

 

image_print

HABERLER