Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin zaferle sonuçlanmasının yıl dönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.
30 Ağustos Zaferi; aziz milletimizin vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına sahip çıkma iradesinin, birlik ve beraberlik ruhunun tarihe altın harflerle yazıldığı büyük bir zaferdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında kazanılan bu eşsiz zafer, milletimizin istiklal ve istikbalinden asla taviz vermeyeceğinin en güçlü ifadesi, milletimizin kendi kaderini kendi elleriyle tayin ettiğinin ve hiçbir gücün boyunduruğu altına girmeyeceğinin tüm dünyaya ilanıdır. Bugün bizlere düşen görev; bu kutlu mirası gelecek nesillere aktarmak, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin kıymetini bilerek onu daha da yüceltmektir.
Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferin 104. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canları ve kanlarıyla bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor, Gümüşhaneli hemşerilerimizin ve Aziz Milletimizin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.
Cevdet ATAY
Vali


