GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ’TEN YILIN İLK UYARISI GELDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ’TEN YILIN İLK UYARISI GELDİ

Giriş Tarihi: 02 Ocak 2017 - 18:38

Son Güncelleme: 02 Ocak 2017 - 18:38

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yeni yılın ilk toplantısını 2 Ocak 2017 Pazartesi günü İl Özel İdaresi’nde yaptı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve İl Özel İdaresi birim amirleri katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’dan 2016 yılı değerlendirmesi ve 2017 planlaması hakkında bilgi alan Sayın Valimiz, göreve geldikten sonra şehrin 320 köyünün neredeyse tamamını gezdiğini kaydeden kaydederek, yaptıkları istişareler sonucunda tüm köy yollarının 2 yıl içinde asfaltlanmasına karar verdiklerini, bu bağlamda 2017 yılında artacak KÖYDES ödenekleri ve merkezi idareden aktarılacak ek ödeneklerle köylerin ana yollarının asfaltlanmasına öncelik vereceklerini söyledi.

İl Özel İdaresi kaynaklarından bir kuruş bile harcarken dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunan Sayın Valimiz, “Herkes bu parayı çok dikkatli kullansın. Hep merkezi idareden kaynak bularak işlerimizi yaptık bu yıl. İl Özel İdaremize çok yük olmadık. KÖYDES ödeneklerinin bu yıl iki katına çıkarılması planlanıyor. Gelen ödeneklerle başta asfalt olmak üzere içme suyu ve diğer eksiklikleri büyük oranda tamamlarız. Biz bu şehri büyütmek ve geliştirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz.” dedi.

Tüm projelendirme çalışmalarının kış mevsiminde tamamlanarak baharla birlikte şehrin şantiyeye döndürülmesini isteyen Sayın Valimiz, özellikle büyükşehirlerde yaşayan ve yaz aylarını Gümüşhane’deki köylerde geçiren vatandaşların ev yapma talepleriyle ilgili çalışma yapılması talimatını verdi.

İlçelerde yapımı planlanan çalışmaların Kaymakamlar başkanlığındaki ilçe yöneticileriyle paylaşılmasını, kent merkezinde ise Süleymaniye Mahallesi’ne ağırlık verilmesini isteyen Sayın Valimiz, “Süleymaniye Mahallesi bizim için çok önemli. İl merkezinde paramızı harcayacağımız ilk yer Süleymaniye. 81 il içinde adını değerli bir madenden alan başka bir il yok. Tek il Gümüşhane. Müslüman Türkler ile Hristiyan Rum ve Ermeniler yüzyıllarca birlikte hoşgörü içerisinde yaşadılar. Burayı bir Safranbolu, Beypazarı yapacağız. Baharla birlikte buralara ayağımıza çizmelerimizi giyerek hep birlikte gideceğiz, plana göre doğalgazın, elektriğin, telefonun nereden geçeceğini kararlaştıracağız. Vakit kaybetmeyelim. Doğru planlama yaparak inşaat sezonuyla bitirelim.” dedi.

Limni Gölü ve Zigana Dağı’nda yapılan çalışmalara da değinen Sayın Valimiz, bölgedeki içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının yaz sezonuna yetişmesini istedi. Bölgenin muhteşem bir coğrafya olduğunu dile getiren Sayın Valimiz, “Zigana bizim şehrimizin giriş kapısı. Hemen projelendirme çalışmalarına başladık. Limni Gölü ve Zigana Dağı birbirine çok yakın. Yolunda yaptığımız beton ve parke çalışmasında sadece 850 metrelik bir kısım kaldı. Burayı da hemen tamamlayarak gerekli önlem ve tedbirleri aldıktan sonra Limni Gölü’nü yılın 12 ayı turizme kazandırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Yukarı Kürtün grup yolunun da Karayollarına devri konusunda yapılan çalışmaları ısrarla takip ettiklerini kaydeden Sayın Valimiz, kent merkezinde mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan Gümüş Otel ve yanındaki hizmet binasının yıkılarak yerine vizyon proje hazırlanması gerektiğine vurgu yaparak, buradaki önceliklerinin şehre değer katmak olduğunu ve konuyla ilgili her kesimden görüş beklediklerini ifade etti.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER