GÜMÜŞHANE VALİSİ TAŞBİLEK’İN HAKLILIĞINI NORVEÇ DE TASDİK ETTİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

30 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ TAŞBİLEK’İN HAKLILIĞINI NORVEÇ DE TASDİK ETTİ

Giriş Tarihi: 16 Mart 2019 - 15:10

Son Güncelleme: 16 Mart 2019 - 15:10

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 13 Ocak 2019 Çarşamba günü “Gümüşhane 2019 yılı 1. İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı”nda İl Milli Eğitim Müdürü ve kaymakamlara verdiği talimatla öğrencilerin ders motivasyonlarının zarar görmemesi ve sosyal medya, bağımlılık v.b zararlı alışkanlıklara karşı cep telefonu kullanımının okullarda yasaklanmasını istemiş ve Vali Kamuran Taşbilek’in talimatı sonrası Gümüşhane’de tüm okullarda cep telefonu kullanılmaması uygulaması başlatılmıştı.

Gerek Gümüşhane ve gerekse ülke genelinde büyük yankı uyandıran ve veliler tarafından büyük kabul gören Vali Taşbilek’in uygulamasına benzer bir uygulamanın NORVEÇ’ te yapıldığı ve olumlu sonuçlar alındığı medyaya yansıdı.

Norveç’in başkenti Oslo’da bir okul, öğrencilerine iki hafta sosyal medya yasağı getirdi. Başlangıçta oldukça zorlanıp gözyaşlarına boğulan öğrenciler şimdi hallerinden çok memnunlar.

Almanya’nın DW televizyon kanalında 12 Mart 2019 tarihinde yayımlanan bu haberin videosunu sunuyoruz.

Gümüşhane’de okullarda cep telefonu yasağı haberimizle ilgili linki tıklayınız.

https://gumushanedenhaber.com/gumushane-valisi-tasbilekten-cep-telefonu-ile-ilgili-kesin-talimat/

image_print

HABERLER