GÜMÜŞHANE ve İLÇELERİNDE 6 OKULUN ADI “15 TEMMUZ ŞEHİTLER” OKULU OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ve İLÇELERİNDE 6 OKULUN ADI “15 TEMMUZ ŞEHİTLER” OKULU OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Giriş Tarihi: 18 Ekim 2016 - 23:20

Son Güncelleme: 18 Ekim 2016 - 23:22

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü önemli bir çalışmaya imza atarak, Gümüşhane ve ilçelerindeki 6 okulun adını “15 Temmuz Şehitler” okulu olarak değiştirdi.

Adı değiştirilen ve ad değişiklik onayları imzalanarak yürürlüğe giren okullar şunlar.

1-Gümüşhane Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nun  Yeni Adı  Gümüşhane 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu oldu.

2-Kürtün ilçesinde Kürtün Anaokulu’nun yeni adı,  Kürtün 15 Temmuz Şehitler Anaokulu oldu.

3-Torul İlçesinde Torul Namık Kemal İlkokulu’nun yeni adı Torul 15 Temmuz Şehitler İlkokulu oldu.

4-Kelkit ilçesinde Kelkit Anadolu Lisesi’nin yeni adı Kelkit 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi oldu.

5-Şiran İlçesinde Şiran Yatılı Bölge Ortaokulu’nun yeni adı Şiran 15 Temmuz Şehitler Yatılı Bölge Orta Okulu Oldu.

6-Köse İlçesinde Köse İmam Hatip Ortaokulu’nun yeni adı Köse 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu oldu.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 18 Ekim 2016 Salı günü yeni tabelası takılan “Gümüşhane 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu”nu ziyaret etti.

Vali Okay Memiş’in ziyaretinde Belediye Başkanı Ercan Çimen ve 15 Temmuz darbe gecesinde darbecilere karşı kahramanlık örneği sergileyen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar” projesi kapsamında Gümüşhane’ye gelen Mehmet Köse, Şerife Boz ve Abdullah İrgin de yer aldı.

Vali Okay Memiş ve beraberindeki misafirlere okulu gezdiren Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan; yeni mekanı  ve yeni adı ile İmam Hatip Ortaokulu’nun Gümüşhane eğitimi için önemli bir kurum olacağını ifade etti.

Vali Okay Memiş ve misafirleri  Gümüşhane 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile sohbet edip sınıfları gezdiler.

Vali Okay  Memiş; Öğrencilere yaptığı konuşmada bu okullardan vatanını seven bireyler olarak mezun olmalarını istedikten sonra, misafirlerini göstererek; “Şerife Abla’yı, Mehmet kardeşimizi ve Abdullah kardeşimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Çünkü onlar millete mal oldular. Kendileri devlete ve millete mal oldular. İnsan hayatında bazı anlar vardır. O anlarda bazıları kahraman, bazıları da hain olur. Şimdi burada gördüğünüz üç kardeşimiz kahraman olmayı tercih ettiler. Bir de devletin içine sızan hainler var. Onları da unutmayacağız ve onları devletin bütün kademelerinden tamamıyla temizleyeceğiz. Moralimizi bozmayacağız.”  Dedi.

 

 

 

image_print

HABERLER