GÜMÜŞHANE’DE FORE KAZIK HAFRİYAT ALANI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE FORE KAZIK HAFRİYAT ALANI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

Giriş Tarihi: 06 Mayıs 2019 - 19:06

Son Güncelleme: 06 Mayıs 2019 - 19:08

Haber sitemizde  4 Mayıs 2019 tarihinde yayımlanan İnşaat Mühendisleri Odası Gümüşhane İl Temsilcisi Onur Doruk’un Trabzon  haberintakası.com adlı sitede 03.05.2019 tarihinde yayımlanan “Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin Fore kazık çalışması inşaat sahasında ortaya çıkan kazı fazlası malzemenin depolanacağı yerle” ilgili haberimizdeki konu ile ilgili yeni bilgi ve belgelere ulaştık.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

YENİ BİLGİ ve BELGELER

Ulaştığımız yeni bilgi ve belgelerden şehrin hemen karşı yamaçlarında yer alan hafriyat döküm sahasının Karşıyaka Tabiat Parkı alanı dışında olduğu ve adı geçen bölgeye Orman Bakanlığı’nın 28.12.2018 tarih ve 4541 sayılı olurlarıyla 2 yıl süreliğine hafriyat döküm izni verdiğini gördük.

HABERE YORUM

Gümüşhane’de şehrin hemen karşı yamacına hafriyat depolama amaçlı olarak Orman Bakanlığı tarafından verilen bu izni çok sağlıklı bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Bu konuyu ilk kez gündeme getiren İnşaat Mühendisleri Odası Gümüşhane İl Temsilcisi Sayın Onur Doruk nasıl bir değerlendirme yapar bilemem ama, Gümüşhane’nin görüntü alanı olan ve eğimi her an kütlesel sıkıntılara yol açma riski taşıyan bir bölgeye Orman Bakanlığı’nın ilgili birimlerince izin verilmiş olmasını uygun bulmadığımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bize göre yer seçimi ve tahsisi yanlış olmuştur.

Verilen izin iki yıllık bir süre. Bu süre içinde buraya yığılacak kazı topraklarının ve oluşacak yığının akibeti ne olacak. Bu kütlesel yığın hemen alt taraftaki şehir meskun sahası için bir tehlike oluşturmayacak mı? İnşallah bir şey olmaz ama, olayın keyfe keder verdiği de herkesin malumu.

gumushanedenhaber

image_print

HABERLER