Gümüşhane’de Güvenlik Birimleri Siber Suçlarla Mücadelede Başarılı Çalışmalar Yapıyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Güvenlik Birimleri Siber Suçlarla Mücadelede Başarılı Çalışmalar Yapıyor

Giriş Tarihi: 17 Ocak 2024 - 13:24

Son Güncelleme: 17 Ocak 2024 - 13:24

Son dönemlerde tüm dünyada ve ülkemizde insanların kâbusu haline gelen siber suç çetelerine Gümüşhane’de geçit verilmiyor.

Gümüşhane Emniyet ve Jandarma birimleri Gümüşhane geleninde yaptıkları kararlı ve titiz çalışmalarla siber suç çetelerine göz açtırmıyor.

Vali Alper Tanrısever başkanlığında 15 Ocak 2024 tarihinde Gümüşhane Valiliği’nde yapılan ve 6 kurumun yöneticisinin sunu yaptığı toplantıda Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın ortak sunusunda verilen bilgilere göre Gümüşhane il genelinde 2023 yılında “Siber Suçlarla Mücadele” kapsamında üzerinde çalışma yapılan sosyal medya  hesabı sayısı  897 oldu.

Verilen bilgiye göre, 2023 yılında  terör iltisaklı olarak 387 hesap üzerinde çalışma yapan Gümüşhane güvenlik birimleri, bilişim sistemleri, ödeme sistemleri, yasa dışı bahis ve çocuk istismarı gibi siber suç kapsamındaki her türlü konuda sosyal medya hesaplarını ve internet sitelerini takibe devam ediyorlar.

Bu önemli çalışmalarından dolayı biz de Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerini ve bu kurumlarımızın siber suçlarla mücadele çalışanlarını tebrik ediyoruz.

image_print

HABERLER