GÜMÜŞHANE’DE İHTİYAÇ FAZLASI KAMU BİNALARININ DİĞER HİZMETLERDE KULLANILMASINDA KELKİT ÖRNEK ALINMALI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE İHTİYAÇ FAZLASI KAMU BİNALARININ DİĞER HİZMETLERDE KULLANILMASINDA KELKİT ÖRNEK ALINMALI

Giriş Tarihi: 01 Kasım 2018 - 20:20

Son Güncelleme: 01 Kasım 2018 - 20:20

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kullanım ömrünü tamamlamış binada hizmet veren “Toplum Sağlığı Merkezi” yeni ve modern binasına kavuşuyor.

Bu bağlamda; 1 Kasım 2018 Perşembe günü Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Engin Pehlivan ile Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz tarafından imzalanan protokol gereği Kelkit Belediyesi’ne ait olan ve yeni olmasına rağmen küçüklüğünden dolayı kullanılmayan Eski Kelkit Terminal Binası Kelkit Toplum Sağlığı Merkezi olarak  hizmet verecek.

Yeni binada şu birimler hizmet verecek:

1.İlçe sağlık müdürlüğü ve idari birimler.

2. 9 adet aile hekimi birimi, aile sağlığı merkezi, ilave laboratuvar hizmetleri ve röntgen hizmetlerinin verildiği birim.

3. 112 İl sağlık hizmetleri istasyonu.

4. Sağlıklı yaşam merkezi,

bu merkez içerisinde;

a-KETEM(kanser erken teşhis travma merkezi.

b-Dengeli düzenli beslenme danışma, hareketli yaşam birimi, bu birimlerde spor salonları, diyet polikliniği, diyetisyen, fizyoterapist, fizik tedavi danışmanlığı.

c-Bulaşıcı hastalıklarla mücadele.

d-Koruyucu ağız diş sağlığı ve taramaları birimi.

e-Kronik hastalıklarla (diyabet, hipertansiyon v.b) mücadele birimi.

f-Çalışan ve çevre sağlığı birimi.

g-Bağımlılıkla mücadele birimi.

h-Sağlık hizmetleri birimi.

I-Ruh sağlığı hizmetleri danışma birimi.

i-Kadın, çocuk, ergen üreme sağlığı birimi.

Merkez ilçe başta olmak üzere Gümüşhane’nin ilçelerinde yapılacak olan gerçek bir ihtiyaç düzenlemesine göre pek çok kamu binasının boşta kalacağı biliniyor.

Devletimizin son dönemde uyguladığı tasarruf politikası için bina tasarrufunun Gümüşhane’de bir öncelik ve örneklik olarak uygulanması gerekir.

 

image_print

HABERLER