GÜMÜŞHANE’DE İKİ YENİ HAFRİYAT DÖKÜM SAHASI BELİRLENDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE İKİ YENİ HAFRİYAT DÖKÜM SAHASI BELİRLENDİ

Giriş Tarihi: 13 Aralık 2016 - 19:37

Son Güncelleme: 13 Aralık 2016 - 19:37

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane’de faaliyet gösteren hafriyat firmalarının temsilcileriyle bir araya gelerek, Gümüşhane’nin uzun yıllardan beri belirlenemeyen yeni döküm sahası alanını karşılıklı istişareyle çözüme kavuşturdu.

Valilik Toplantı Salonunda 13 Aralık 2106 Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muhlis Atalay, ilgili kurum müdürleri ve hafriyat firmalarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda açılışında yaptığı konuşmada, Akçakale Köyü’ndeki hafriyat alanın dolduğunu ve 2 yeni döküm sahası belirlediklerini belirten Vali Okay Memiş, şehrin 20 yıldır çözüm bekleyen sorununu kısmen de olsa çözdüklerini söyledi.

Şehri yönetirken istişareye önem verdiklerinin altını çize Vali Memiş; “Siz, buradaki arkadaşlarımız, bu işi yapan ve ekmek kazanan insanlarsınız. Biz size danışmak için sizi çağırdık. Doğru mu yaptık, yanlış mı yaptık söyleyin.” ifadelerini kullandı.

Akçakale Köyü sınırları içerisindeki alana o bölgedeki vatandaşların tahammül sınırlarının sonlandığını ifade eden Vali Okay Memiş;, bölgede yaşayan vatandaşların araç gürültüsünden, can ve mal güvenliğinden bahisle eylem de yaptıklarını hatırlatarak, o dönem bu sorunun çözümü konusunda vermiş oldukları sözü tuttuklarını söyledi.

Hafriyat alanı sorunun çözümü için Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir döküm alanı belirlediklerini dile getiren Vali Okay Memiş’e, toplantıya katılan herkes olumlu görüş bildirirken, bahse konu alanları heyet halinde en az 5 kez incelediklerini ifade eden Vali Memiş; “2 güzergahımız olacak. Birisi il merkezindeki çevre yolunda da kullanılan eski hayvan barınağının oradaki hafriyat alanı. Burayı Belediyemiz yönlendirecek. Diğeri de Organize Sanayi Bölgesi’nde. Buradaki dökümden dolayı şimdilik ücret talep edilmeyecek. Tonaj konusuna ve diğer kurallara çalıştığınız müteahhit ve şirketlerle birlikte dikkat edin. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

 

image_print

HABERLER