GÜMÜŞHANE'DE KYK VE TÜRK KIZILAYI'NDAN HALEP SEFERBERLİĞİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE KYK VE TÜRK KIZILAYI’NDAN HALEP SEFERBERLİĞİ

Giriş Tarihi: 22 Aralık 2016 - 20:38

Son Güncelleme: 22 Aralık 2016 - 20:38

Kredi  ve Yurtlar Kurumu ile Türk Kızılayı ortak bir seferberlikle  mazlum coğrafyalara umut olmaya devam ediyor.

KYK Gümüşhane yurtlarında barınmakta olan öğrencilerin yardımlaşma ve diğergamlık duygularını harekete geçirmek, duyarlı nesiller var etmek ve hayırsever halkımızla beraber iç savaşın ortasında kalmış mazlum kardeşlerimizin tutan eli olmak amacıyla Halep’e Yardım kampanyası düzenliyor.

19-30 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampanya da  KYK’lı öğrenciler içeriği gıda, temizlik, barınma, giyecek, mutfak, battaniye, çadır paketi olarak belirlenen ürün ve malzemeleri Türk Kızılayı’nın sağlamış olduğu büyük destek ile temin ettikleri yardım kolileri aracılığı ile Halep’teki kardeşlerine göndermeyi planlıyor.

KYK Gümüşhane yurtlarına yerleştirilen yardım kolileri ile yurtlarda barınan öğrencilerden yardım talep edilirken  Aynı zamanda KYK’lı öğrenciler TÜRK KIZILAYI’ndan temin ettikleri yardım kolilerini,  işyerlerini dolaşarak uygun yerlere bırakıyorlar. Bu şekilde Gümüşhane’deki hayırsever iş adamlarının, esnafların ve Gümüşhane halkının kampanyaya en üst düzeyde katılımını sağlamaya amaçlayan yetkililer “Halep Bizdir, Halep Bizdendir, Halep Bizimledir” sloganıyla çıktıkları yolda kardeşlerimiz için yapılabilecek en küçük bir hayrın bile büyük mutluluklara sebebiyet vereceğini unutmamalarını hatırlatıyor.

Yetkililer toplanacak yardım malzemelerinin kesinlikle kullanılmamış olmasına özen göstermeleri konusunda hassasiyet gösterirken  tüm hayırseverlere “Gelin kardeşlerimizin sesini duyalım tüm dünyaya duyuralım gelin birlik olalım” çağrısında bulunuyorlar.

KYK ile TÜRK KIZILAYI ortak projesiyle toplanan malzemeler KYK’lı öğrenciler tarafından paketlendikten sonra TÜRK KIZILAYI aracılığı ile Halep teki mazlum kardeşlerimize gönderilmeyi bekliyor.

 

image_print

HABERLER