GÜMÜŞHANE’DEKİ TEHLİKE 2 AY ÖNCE AÇIKLANDI AMA ÖNLEM ALINMADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DEKİ TEHLİKE 2 AY ÖNCE AÇIKLANDI AMA ÖNLEM ALINMADI

Giriş Tarihi: 04 Temmuz 2019 - 12:46

Son Güncelleme: 04 Temmuz 2019 - 12:50

Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi’nin akordion duvarlı tahkim çalışmasında boşaltılan hafriyat iki aydan beri Gümüşhane şehir merkezi’nin karşı yamacına, Karşıyaka mahallesinin baş tarafına dökülüyor.

İki ay önce İnşaat Mühendisleri Odası Gümüşhane Şube Başkanı Onur Doruk, Trabzon’da yayımlanan “Haberin Takası” adlı gazeteye konu ile ilgili yaptığı açıklamada hafriyat yerinin yanlışlığını anlatmış ve meydana gelebilecek bir tehlike ve afet dolayısıyla yetkilileri uyarmıştı..

3 Mayıs 2019 tarihinde yapılan bu uyarıdan tam iki ay sonra 3 Temmuz 2019 tarihinde korkulan oldu ve Gümüşhane’nin başına taş yağdı.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Onur Doruık’un yanlışlığına dikkat çektiği Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi’nin inşaat tahkim hafriyatının döküm sahasından yaklaşık 700 metre irtifadan yuvarlanan taşlar Karşıyaka mahallesi’nde 2 evde hasar meydana getirirken, ayrıca kayalar harşit çayı kenarında karayolunun da üzerine düşerek büyük bir tehlike oluşturdular. Herhangibir yaralanma ve can kaybı olmaması ise en büyük teselli oldu.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Elbetteki devletin ilgili kurumları bu tehlikeyi görmezden gelenlerle ilgili işlem başlatacaktır. Hiç kimse ve hiçbir kurumun vatandaşlarımıza “Gümüşhane zaten sahipsiz” gibi demoralize içerikli sözleri söyletmeye hakkı yoktur.

Vatandaşımız bu işin sonucunu ve hafriyat sahasının bundan sonraki durumu ile ilgili alınacak önlemleri merakla bekliyor.

KONU İLE İLGİLİ OLARAK İKİ AY ÖNCE YAPTIĞIMIZ HABERİ VE İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI ONUR DORUK’UN “HABERİN TAKASI” GAZETESİNE YAPTIĞI AÇIKLAMALRI İÇİN LİNKLERİ TIKLAYINIZ.

https://www.haberintakasi.com/4312-anaat-mhendisleri-odasandan-uyara.html

image_print

HABERLER