Gümüşhane’den Akın Öztürk’ün İhanetine Büyük Tepki - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’den Akın Öztürk’ün İhanetine Büyük Tepki

Giriş Tarihi: 16 Temmuz 2016 - 12:16

Son Güncelleme: 03 Ekim 2016 - 12:17

Adı Gümüşhane’den silinecek.

Yüksek Askeri Şura üyesi olan Gümüşhaneli  Hava Kuvvetleri Eski Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün; 15 Temmuz 2016 tarihinde “Paralel Terör Örgütü”nce yapılan darbe girişiminin arkasındaki en önemli isim olduğunun duyulmasından sonra; Gümüşhaneliler, Org. Akın Öztürk’e büyük tepki göstererek, Akın Öztürk’ün Gümüşhane’ye gönderdiği emekli F-5 savaş uçağının üzerinde yer alan Akın Öztürk yazısının silinmesini istediler.

Gümüşhanelilerin yoğun istekleri üzerine Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen; facebook hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlimize bir süre önce getirdiğimiz Savaş Uçağımız, Milletimizin parasıyla alınmıştır. Vatanına her türlü ihanetten çekinmeyenlerin öz vatanında isimlerinin kazınması asli görevimizdir! Hiçbir ihanet Cezasız Kalmamalı ve en sert şekilde karşılık verilmelidir. Uçağımızın İsmini Recep Tayyip Erdoğan olarak değiştiriyor ve halkımıza gururla duyuruyoruz! Vatanına ihanet edenlerin bu memlekette izleri kalmayacaktır!”

Başkan Çimen; verdiği sözü tutarak, 16 Temmuz 2016 günü; uçağın üzerinde yazılı olan Org. Akın Öztürk ismini sildirip bunun yerine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adını yazdırdı.

Bu güzel ve anlamlı davranışından dolayı Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’i kutluyoruz.

image_print

HABERLER